HettejakkeDenne jakka kom jeg først over på Instagram, hvor flinke Mammastrikk hadde strikket denne i de samme fargene som jeg har valgt. Jakka ga meg nostalgiske asssosiasjoner til Elsa Beskows bok om lille Putte på eventyr i blåbærskogen, så for meg var det aldri aktuelt å strikke den i en annen farge. 
Min bestemor fortalte meg at hun strikket en lik jakke på 1950-tallet til min onkel da han var barn, så dette er en gammel oppskrift som har fått nytt liv i "Den store guttestrikkeboka" (dette gjelder for så vidt også de andre oppskriftene i boka). Den var riktignok et lite evighetsprosjekt på pinne 2,5, men definitivt verdt det! Flottere jakke skal man lete lenge etter, og temperaturfallet de siste døgnene har gledet strikkehjertet litt, for nå tas alle de fine ullplaggene frem igjen. 


 

Pinner: Rundpinne og strømpepinne 2 og 2,5
Garn: Jeg har brukt Sandnes garn tynn merino, men oppskriften foreslår Dale babyull
Farge: Marine og hvit

Garnmengde: 300 gram + 50 gram til str. 12 mnd.
Tilbehør: 5 knapper
Oppskriften står i boken "Den store guttestrikkeboka". 

Å strikke selve jakka er ikke spesielt vanskelig, det tar bare relativt lang tid på grunn av tynne pinner. Heldigvis er jakka fortsatt romslig til lillemann, så vi får brukt den lenge enda!  

#hettejakke #guttestrikk #strikk #strikking #strikkedilla #sandnes

5 kommentarer

Henriette Celin

11.08.2016 kl.13:12

Så flott den var (:

Merethe Høili Johansen

12.08.2016 kl.01:51

Så utrolig fin den var! :D

Kathrine Skaug

12.08.2016 kl.11:55

Så utrolig flott! :D

Therese

12.08.2016 kl.20:05

Tusen takk!:)

Karoe

18.08.2016 kl.18:16

Så stilig og utrolig fin farge :)

Skriv en ny kommentar

Therese

Therese

35, Lørenskog

For 8-9 år siden var denne bloggen en mammablogg, nå har den gjenoppstått som håndarbeidsblogg med fokus på strikkeprosjekter, men også hekling og sying. Jeg følger mange strikkere på Instagram, men savner å kunne lese mer om prosessen bak hvert plagg, i tillegg til litt mer informasjon. Derfor starter jeg min egen strikkeblogg, hvor målet er å gi idéer og inspirasjon til andre strikkere. Jeg blir glad for tilbakemeldinger i kommentarfeltet, og vil gjerne ha lenker til andre håndarbeidsblogger.

Kategorier

Arkiv

hits