Rompestompe-shorts

Pinner: Rundpinne 3 og 4 og strømpepinne 4
Garn: Jeg har brukt Pickles Extra Fine Merino, men oppskriften forslår Sandnes garn merinoull. 
Farge: Himmelblå

Garnmengde: 150 gram til str. 1-2 år
Tilbehør: Snor av restegarn.
Designet er laget av KlompeLOMPE, og oppskriften er i boken "KlompeLOMPE - strikk til baby, barn og voksen". 


Rompestompe-shortsen er, ved siden av winter playsuiten, det strikkeplagget som har blir aller mest brukt til lillemann. Den passer alene i varmt vær, eller med en strømpebukse under i kaldt vær.  
Jeg elsker fargen, den har akkurat nok turkis i seg til at den ikke er kjedelig, men den er fortsatt litt dus. Å bytte ut snora er jo også en smal sak, dersom man vil ha en utgave som er tonet opp eller ned noen hakk. 

Denne shortsen er så enkel å strikke at selv nybegynnere kan få det til, men jeg anbefaler å bruke YouTube som hjelp for å få pene vendinger bak hvor shortsen går litt ut (hvis man ikke er en dreven buksestrikker). Siden jeg strikker mange plagg mellom hver gang det kommer en shorts eller bukse, har jeg ofte glemt hvordan det gjøres, og ulike strikkebøker har ulike måter å gjøre det på. De peneste vendingene har jeg fått til ved hjelp av YouTube (ved å søke f.eks. på "vendinger strikk"), noen ganger er det lettere å se en video av det man skal gjøre, enn å bare lese oppskriften.

Oppskriften går opp til 4 år, så jeg antar at det blir en shorts eller to til på minstemann i årene som kommer!

Ha en fin strikkeuke, neste uke kommer det innlegg med hettejakkestrikk.

#strikk #strikking #strikkedilla #klompelompe #rompestompe #shorts #pickles #knitting

Én kommentar

11.08.2016 kl.19:39

fin shorts!

Skriv en ny kommentar

Therese

Therese

35, Lørenskog

For 8-9 år siden var denne bloggen en mammablogg, nå har den gjenoppstått som håndarbeidsblogg med fokus på strikkeprosjekter, men også hekling og sying. Jeg følger mange strikkere på Instagram, men savner å kunne lese mer om prosessen bak hvert plagg, i tillegg til litt mer informasjon. Derfor starter jeg min egen strikkeblogg, hvor målet er å gi idéer og inspirasjon til andre strikkere. Jeg blir glad for tilbakemeldinger i kommentarfeltet, og vil gjerne ha lenker til andre håndarbeidsblogger.

Kategorier

Arkiv

hits