Winter Playsuit

Pinner: Rundpinne 3 og 3,5 og strømpepinne 3 og 3,5
Garn: Jeg har brukt Pickles Extra Fine Merino, men oppskriften forslår Drops Baby Merino. 
Garnmengde: 100 gram til str. 6-12 mnd
Farge: Berg (melert lys brun)
Knapper: 6
Designet er laget av Ministrikk, og oppskriften kan kjøpes på Ravelry (jeg kjøpte min der) eller på Ministrikks hjemmeside. 

Dette plagget er en av mine absolutte favoritter, og har blitt brukt utallige ganger siden det ble strikket for ca. et år siden. Jeg kom først over en post på Instagram med bilde av denne drakten, og det var forelskelse ved første blikk. Designet er enkelt, samtidig som det har mange detaljer, og raglankneppingen er vel kanskje det jeg liker aller best ved den! Plagget sitter godt, men er langt fra stramt, slik at det holder en liten kropp akkurat passe varm. 
I oppskriften er ermene angitt til trekvart lengde, men jeg valgte å strikke denne med full lengde på ermene. Litt fordi jeg var redd minstemann skulle bli kald, og litt fordi jeg var redd det skulle se ut som om den var akkurat litt for kort på ermene. 

Selve oppskriften er ikke av de mest oversiktlige (synes jeg), men å strikke plagget gikk stort sett greit. Det eneste stedet jeg stod virkelig fast, var da ermene skulle settes på. Jeg ønsket å få stripene på ermene til å stemme overens med stripene som går oppover drakten, slik at "skjøten" i raglanfellingen ble riktig. Dette stemte ikke helt i forhold til oppskriften, så jeg ble nødt til å telle meg frem til hvor jeg skulle felle under ermene. Dette var en vanskeligere oppgave enn det man skulle tro, og det ble en del prøving og feiling. Er man ikke så nøye på dette, går det selvsagt greit.


Her har jeg justert lyset på bildet noe, slik at fargen blir mer lik slik den er i virkeligheten.

For øyeblikket er jeg i gang med å strikk en drakt til i mørk grå (denne gang i garnet oppskriften anbefaler, for å se om resultatet blir annerledes). Den strikket i str. 2-3 år, og kanskje jeg hiver meg på med ermer med trekvart lengde denne gangen! Bilder blir lagt ut nederst i dette innlegget når den er ferdig! 

God strikkeuke ønskes alle!

#strikke #strikking #strikkedilla #ministrikk #winterplaysuit

3 kommentarer

27.07.2016 kl.21:29

Flinke Therese!!!

Frida

27.07.2016 kl.22:46

Kjempefin!

tantepålandet

28.07.2016 kl.13:34

Nydelig arbeid, og veldig fin farge! Flott at du har begynt å blogge igjen, jeg var en av dem som fulgte deg før. Artig at du har begynt å strikke, en fin og givende hobby! Her i gården går det mest i kluter om dagen, men til høsten blir det nok større plagg på pinnene.....

Skriv en ny kommentar

Therese

Therese

35, Lørenskog

For 8-9 år siden var denne bloggen en mammablogg, nå har den gjenoppstått som håndarbeidsblogg med fokus på strikkeprosjekter, men også hekling og sying. Jeg følger mange strikkere på Instagram, men savner å kunne lese mer om prosessen bak hvert plagg, i tillegg til litt mer informasjon. Derfor starter jeg min egen strikkeblogg, hvor målet er å gi idéer og inspirasjon til andre strikkere. Jeg blir glad for tilbakemeldinger i kommentarfeltet, og vil gjerne ha lenker til andre håndarbeidsblogger.

Kategorier

Arkiv

hits