Sportsshorts til lillemann

Pinner: Rundpinne str. 3 og 3,5 og strømpepinner str. 3
Garn: Lille Lerke (det står 100 gram garn i oppskriften på str. 2 år, men jeg brukte bare 50 gram)
Farge: 6016 (turkis) til shortsen og 2425 (lysgrå/kitt) til snoren og detaljene på siden
Oppskriften er hentet fra boken "Barnestrikk fra paelas".

Denne shortsen var veldig grei å strikke, man begynner øverst og strikker seg nedover. Shortsene det er bilder av i boka er nok litt mer retroinspirert i fargene enn denne, jeg er nok ikke mer vågal enn at jeg strekker meg til turkis. Jeg vurderte lysegrønne detaljer, men fant ut at lysgrå var mer anvendelig til resten av minstemanns garderobe. Det er nemlig lillebror i huset som har fått denne shortsen, og den har allerede blitt flittig brukt på varme sommerdager. Garnet består av både merinoull og bomull, og det passer jo godt for norsk sommer. Ikke for varmt, ikke for kaldt. Det er første gang jeg strikker med akkurat dette garnet, det var ett av to alternativer som står i oppskriften (man kan også velge å strikke med dobbel tråd i Sky fra du Store Alpakka). Et helt fint garn å strikke med, og siden jeg bare brukte det ene nøstet, og fortsatt har nesten to nøster av det lysegrå, blir det nok en shorts til på sikt. 


Sportsshorts klar til bruk!Detaljene på siden skulle egentlig strikkes inn, men jeg "jukset" og lagde en snor på strikkemølla som jeg deretter sydde fast til shortsen. Strikkemølle (også kjent som strikkelise)

Jeg er superfan av strikkemølla mi. Det er mange plagg som krever snorer, og før satt jeg gjerne en hel kveld og strikket for å bli ferdig med en snor (og selv om jeg elsker å strikke, så er det ikke spesielt spennende å dra de tre samme maskene tilbake på pinnen om og om igjen). Nå er det gjort på et kvarter, men det krever at man følger nøye med, for dersom det først floker seg er det så å si umulig å løse det opp. Det tok litt tid før jeg fikk til å bruke den som jeg ville, men nå er vi gode samarbeidspartnere om snorene! 

Neste uke kommer det t-skjortestrikk, frem til da ønsker jeg alle en fin uke! 

3 kommentarer

nadja

07.07.2016 kl.22:24

Kjempe fin!

Lene K

08.07.2016 kl.22:49

Veldig fin! Koselig at du blogger igjen!

Therese

28.07.2016 kl.13:37

Tusen takk!:)

Skriv en ny kommentar

Therese

Therese

35, Lørenskog

For 8-9 år siden var denne bloggen en mammablogg, nå har den gjenoppstått som håndarbeidsblogg med fokus på strikkeprosjekter, men også hekling og sying. Jeg følger mange strikkere på Instagram, men savner å kunne lese mer om prosessen bak hvert plagg, i tillegg til litt mer informasjon. Derfor starter jeg min egen strikkeblogg, hvor målet er å gi idéer og inspirasjon til andre strikkere. Jeg blir glad for tilbakemeldinger i kommentarfeltet, og vil gjerne ha lenker til andre håndarbeidsblogger.

Kategorier

Arkiv

hits