Gresskar- og gulrotmuffins

I dag kom Christine p besk fra Sarpsborg. Hun mtte meg p parkeringsplassen ved barnehagen til Ariel, og sammen hentet vi snuppa. Det var stor gjensynsglede, og Ariel var litt bekymret for om Christine klarte flge etter oss i bilen sin p vei hjem. Da vi kom hjem satt vi i gang med lage grove pizzahorn til middag, og jeg fikk laget en del ekstra til kollegaene mine ogs (min tur til st for servering p teamtid i morgen). Jeg elsker disse hornene, de er fantastisk gode!
Da Christine dro, var jeg liksom s godt i gang med bakinga at jeg ikke helt klarte stoppe. Jeg bestemte meg for prve meg p gresskar- og gulrotmuffinsene som jeg skrev om her om dagen.

Oppskriften ser slik ut:

Ingredienser:
150 g smr
3 dl sukker
3 dl mel
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 ts kakao
2,5 dl finrevet gulrtter (det lnner seg presse ut litt av juicen, slik at kaken blir fast i formen)
200 g finhakket gresskarkjtt (det lnner seg presse ut litt av juicen, slik at kaken blir fast i formen)
1 dl finhakkede hasselntter
Glasur:
4 dl melis
1 boks Philadelphia-ost
50 g smr (smeltet)
Fremgangsmte:
1. Rens bort de hvite frene fra gresskarkjttet og ha det i en blender. Hakk det opp til det blir en fin pur.
2. Sukker og egg piskes til eggedosis.
3. Ha hasselnttene i en blender og finhakk dem.
4. Smelt smr.
5.Bland alt det trre i eggedosisen.
6. Tilsett finrevede gulrtter, gresskarpur, hasselntter og smeltet smr.
7. Ha i en form eller fordel i muffinsformer (fyll kun halvfulle slik at de ikke hever over kanten p papiret).
8. Stek p 175 grader i ca. 15-20 minutter.
9. Glasur legges p avkjlt kake. Bruk gjerne en kakespryte til lage fine mnster p toppen av kaken eller muffinsene.

Oppskriften er hentet fra 5omdagen.com, men jeg byttet ut hasselnttene med valntter i stedet (siden jeg synes det er bedre). Jeg puttet heller ikke gresskarkjttet i en blender, rett og slett fordi det ikke var ndvendig. Jeg skrapet av pur med en skje i stedet. Slik ble resultatet mitt:



Bjrn var superskeptisk, og jeg mtte nesten tvinge ham til smake (mannen harselvflgelig angst for alt som mtte inneholde et snev av grnnsaker eller frukt). Da han hadde tatt n bit, klarte han ikke stoppe, s til slutt mtte jeg si stopp da det tross alt skulle vre noen igjen til i morgen. Jeg smakte selvsagt p en muffins selv ogs, og de er (om jeg fr si det selv) utrolig gode! Dette er definitivt min nye favorittbakst, og nr gresskarsesongen er over, kan man jo bare lage med dobbelt s mye gulrot i stedet. I like!

N er mattelekseretting som str p menyen, og deretter venter den bermte vinterdyna mi (siden jeg m nevne den i hvert eneste innlegg, kan dere jo tenke dere hvor deilig det er slippe fryse om natten). We snakes on a plane! Ciao!

9 kommentarer

Mina

03.11.2010 kl.23:13

Jss ssen kremspryte har du a?

Have You Met Miss Jones?

03.11.2010 kl.23:44

De s supergode ut! :D

Bloggdiggeren

04.11.2010 kl.07:49

Jeg ville gjerne hatt oppskriften p de grove hornene jeg da?:-)

Elisabeth

04.11.2010 kl.08:03

Hei..

- og jeg vet at de er gode :)

Tenkte jeg bare mtte si at du m endre teksten verst i bloggen. Du er ikke lenger mamma til en dramaprinsesse p 2 r... men p 3 r... :)

Karine

04.11.2010 kl.14:45

Jegvil ogs ha oppskriften p HORN! :)

Thessa

04.11.2010 kl.16:41

Mina: Tupperware sin:)

Bloggdiggeren og Karine: den er allerede lagt ut. Klikk p der det str "grove pizzahorn" i teksten, s pner oppskriften seg i et nytt vindu:)

Elisabeth: du har s rett s rett! Will do!

Divamamma.com

05.11.2010 kl.21:06

De s veldig gode ut :)

Silje

07.11.2010 kl.19:42

Hvorfor slettet du det siste innlegget? det som ikke var skrevet av deg alts. det var jo et fint innlegg! gratulere med 30 rsdagen som var da!

Thessa

07.11.2010 kl.22:17

Silje: jeg blir ikke 30 fr 24. november!!!:D

Innlegget var ikke skrevet for mine yne, jeg fikk forbud mot g inn p bloggen i helga, inntil Kristine fjernet innlegget igjen:) Bursdagsfesten er neste helg, vi fr se ssen det gr da...

Skriv en ny kommentar

hits