Gresskar- og gulrotmuffins

I dag kom Christine på besøk fra Sarpsborg. Hun møtte meg på parkeringsplassen ved barnehagen til Ariel, og sammen hentet vi snuppa. Det var stor gjensynsglede, og Ariel var litt bekymret for om Christine klarte å følge etter oss i bilen sin på vei hjem. Da vi kom hjem satt vi i gang med å lage grove pizzahorn til middag, og jeg fikk laget en del ekstra til kollegaene mine også (min tur til å stå for servering på teamtid i morgen). Jeg elsker disse hornene, de er fantastisk gode!
Da Christine dro, var jeg liksom så godt i gang med bakinga at jeg ikke helt klarte å stoppe. Jeg bestemte meg for å prøve meg på gresskar- og gulrotmuffinsene som jeg skrev om her om dagen.

Oppskriften ser slik ut:

Ingredienser:
150 g smør
3 dl sukker
3 dl mel
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 ts kakao
2,5 dl finrevet gulrøtter (det lønner seg å presse ut litt av juicen, slik at kaken blir fast i formen)
200 g finhakket gresskarkjøtt (det lønner seg å presse ut litt av juicen, slik at kaken blir fast i formen)
1 dl finhakkede hasselnøtter
Glasur:
4 dl melis
1 boks Philadelphia-ost
50 g smør (smeltet)
Fremgangsmåte:
1. Rens bort de hvite frøene fra gresskarkjøttet og ha det i en blender. Hakk det opp til det blir en fin puré.
2. Sukker og egg piskes til eggedosis.
3. Ha hasselnøttene i en blender og finhakk dem.
4. Smelt smør.
5.Bland alt det tørre i eggedosisen.
6. Tilsett finrevede gulrøtter, gresskarpuré, hasselnøtter og smeltet smør.
7. Ha i en form eller fordel i muffinsformer (fyll kun halvfulle slik at de ikke hever over kanten på papiret).
8. Stek på 175 grader i ca. 15-20 minutter. 
9. Glasur legges på avkjølt kake. Bruk gjerne en kakesprøyte til å lage fine mønster på toppen av kaken eller muffinsene.

Oppskriften er hentet fra 5omdagen.com, men jeg byttet ut hasselnøttene med valnøtter i stedet (siden jeg synes det er bedre). Jeg puttet heller ikke gresskarkjøttet i en blender, rett og slett fordi det ikke var nødvendig. Jeg skrapet av puré med en skje i stedet. Slik ble resultatet mitt:



Bjørn var superskeptisk, og jeg måtte nesten tvinge ham til å smake (mannen har selvfølgelig angst for alt som måtte inneholde et snev av grønnsaker eller frukt). Da han hadde tatt én bit, klarte han ikke å stoppe, så til slutt måtte jeg si stopp da det tross alt skulle være noen igjen til i morgen. Jeg smakte selvsagt på en muffins selv også, og de er (om jeg får si det selv) utrolig gode! Dette er definitivt min nye favorittbakst, og når gresskarsesongen er over, kan man jo bare lage med dobbelt så mye gulrot i stedet. I like!

Nå er mattelekseretting som står på menyen, og deretter venter den berømte vinterdyna mi (siden jeg nevne den i hvert eneste innlegg, kan dere jo tenke dere hvor deilig det er å slippe å fryse om natten). We snakes on a plane! Ciao!

9 kommentarer

Mina

03.11.2010 kl.23:13

Jøss åssen kremsprøyte har du a?

Have You Met Miss Jones?

03.11.2010 kl.23:44

De så supergode ut! :D

Bloggdiggeren

04.11.2010 kl.07:49

Jeg ville gjerne hatt oppskriften på de grove hornene jeg da?:-)

Elisabeth

04.11.2010 kl.08:03

Hei..

- og jeg vet at de er gode :)

Tenkte jeg bare måtte si at du må endre teksten øverst i bloggen. Du er ikke lenger mamma til en dramaprinsesse på 2 år... men på 3 år... :)

Karine

04.11.2010 kl.14:45

Jegvil også ha oppskriften på HORN! :)

Thessa

04.11.2010 kl.16:41

Mina: Tupperware sin:)

Bloggdiggeren og Karine: den er allerede lagt ut. Klikk på der det står "grove pizzahorn" i teksten, så åpner oppskriften seg i et nytt vindu:)

Elisabeth: du har så rett så rett! Will do!

Divamamma.com

05.11.2010 kl.21:06

De så veldig gode ut :)

Silje

07.11.2010 kl.19:42

Hvorfor slettet du det siste innlegget? det som ikke var skrevet av deg altså. det var jo et fint innlegg! gratulere med 30 årsdagen som var da!

Thessa

07.11.2010 kl.22:17

Silje: jeg blir ikke 30 før 24. november!!!:D

Innlegget var ikke skrevet for mine øyne, jeg fikk forbud mot å gå inn på bloggen i helga, inntil Kristine fjernet innlegget igjen:) Bursdagsfesten er neste helg, vi får se åssen det går da...

Skriv en ny kommentar

hits