Havregrynskake

Noen etterlyste oppskrift på havregrynskaken, og som vanlig bør alle gode ting deles. Denne kaka var utrolig kjapp å lage, og det skal godt gjøres å ikke få den til (siden den ikke inkluderer steking i ovnen). Jeg synes den var utrolig frisk i smaken, med en veldig "saftig" bunn. Ny favoritt her♥

Havregrynskake

Ingredienser:
3 dl havregryn
150 g kokesjokolade (70% kakao)

1 pose Heistad eller Eldorado lavkalori gelépulver med bringebær
2,5 dl kokende vann
1 beger cottage cheese
4 pk Yoplait dobbel 0% med solbær og blåbær
Friske bær til pynt

Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen på svak varme, og rør inne havregrynene. Ha alt i en smurt kakeform, og fordel massen jevnt utover bunnen.
Lag géle med 2,5 dl kokende vann, og la den avkjøle noe. Bland sammen cottage cheese og yoghurt, og rør i geléen til slutt. Hell over havregrynsbunnen, og sett kaken i kjøleskapet til den stivner.
Serveres med friske bær.

(Næringsinnhold: 175 kcal per 100 gram kake)

Denne kommer til å bli laget til alle passende anledninger fremover:)

15 kommentarer

Astrid

18.05.2010 kl.16:36

SV: Lykke til med matematikken i morgen!:-)

Miss Jones - Fotoblogg

18.05.2010 kl.16:59

Ser god ut! :D

Susann Natalie

18.05.2010 kl.17:15

Den så utrolig god ut ;)

Spennende og fin blogg du har Therese :)

Mjuuugly

18.05.2010 kl.19:30

Nam, denne så nydelig ut!

Stine

18.05.2010 kl.19:59

Den så supergod ut! Takk for tipset, og ikke minst takk for en fantastisk blogg. Du er så flink til å skrive :)

mormor

19.05.2010 kl.02:42

Lykke til idag!!!!!!

Idapidaa

19.05.2010 kl.17:44

Har allerede kjøpt ingrediensene i dag:-) hihi gleder meg

Kristin

19.05.2010 kl.19:19

Nå har jeg også vært å handlet inn til å bake, og gleder meg til å bake og smake. Men hvilken størrelse på kakeformen brukte du, Therese?

Thessa

19.05.2010 kl.20:04

Susann Natalie og Stine: Tusen takk, kjempekoselig å høre!:)

Idapidaa: jeg håper den faller i smak:)

Kristin: en helt vanlig rund form, ikke av den største typen. Du kan godt bruke en liten, rund form, så blir kaka "høyere":)

Astrid

20.05.2010 kl.16:49

Den skal prøves ved en passende anledning. Tusen takk! Det ser virkelig godt ut :-)

Lene og Linda

21.05.2010 kl.15:32

Nam, det så godt ut :-) Må prøves.

God pinse fra Lene og Linda

Nolde

29.05.2010 kl.16:52

Prøvde denne i dag, tror jeg må ha gjort noe alvorlig feil.. :/ Ble totalt mislykka.. Synd, for den så utrolig god ut og jeg hadde gledet meg hele dagen til å spise den :)

Thessa

29.05.2010 kl.18:32

Nolde: så surt:/ Det eneste jeg kan tenke meg som kan ødelegge en, er hvis du tar for mye vann i. Kun 2,5 til en pakke gelé, og ikke som anvist på pakken.

Ida

28.07.2010 kl.22:34

Hvor lenge må den stå i kjøleskapet før den er klar? Så utrolig god ut :-)

Thessa

29.07.2010 kl.23:15

Jeg er ikke helt sikker, for jeg lagde den 16. mai og lot den stå over natta, men jeg tipper at 2-3 timer er nok siden man tar mindre væske i geléen enn det egentlig skal være.

Skriv en ny kommentar

hits