Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Tusen takk til Maria Therese for tips om denne oppskriften. Jeg hadde tenkt til å ta bilde av retten etter at den var ferdig, men en sulten familie kastet seg over maten før jeg kom så langt:) Oppskriften holder til fire voksne (+ vesla).
Grønnsakene i denne oppskriften er ikke overkokt, og har fortsatt mye smak i seg, så hvis man liker litt "mildere" grønnsakssmak kan man legge på grønnsakene med én gang. Hvis flere sitter på geniale fiskemiddager, så vil jeg gjerne høre om dem. Vi er glade i fisk, men er veldig lite kreative hvis vi skal finne på ting selv...

Tvillingbloggen
26.02.2010 kl.20:26
Jeg elsker torsk og gjett om jeg skal skrive ned denne! :) hihihi
adriiian
26.02.2010 kl.20:26
hegemor
26.02.2010 kl.20:45
Celestina
26.02.2010 kl.20:59
karine
26.02.2010 kl.21:00
* Seifileter legges i form med masse hakket hvitløk over, salt og pepper.
* Hakket paprika i forskjellig farger strøes over
* Matfløte ca 1 kartong
* strø revet ost på toppen
Stekes ca 20 minutter, server med ris, poteter, brød eller annet digg tilbehør. nam nam
Maria Therese
26.02.2010 kl.21:02
Husmorpjatt
26.02.2010 kl.21:03
Er en del innom bloggen: Mamma's kokebok. Der finner du en hel del gode fiskeoppskrifter..og fine fristende bilder : http://mammaskokebok.blogspot.com/search/label/Fiskeretter
Tvillingbloggen
26.02.2010 kl.21:17
Ariel er også nydelig :-)
Linn Jones
26.02.2010 kl.21:40
Linn, Alicia og Leon
27.02.2010 kl.00:00
4 laksefileer ca 520 gram. Bruker den de selger på rema 1000 til 49 kr.
4 poteter middels store
4 gulrøtter
Rapsolje
Folie
En langpanne
Del opp 4 foliebiter på ca 30 cm +, skrell gulrøtter og poteter. Skjær i skiver på ca 0,5 cm (ikke for tykke, da tar det så lang tid før de er ferdige). Det skal være ca 1 gulrot og 1 potet pr filet av laks/ørret. Legg gulrotskivene nederst, potetskivene oppå der igjen, og laksen på toppen (gjør ikke noe om den er frosen). Fold inn folien slik at laksen blir nesten innpakken. Så bruker jeg å helle på ca 1 dl rapsolje i hver pakkning. Forvarm ovnen på 230-240 grader ca. Bruker over-undervarme og setter langpannen med disse 4 delikatessene på, settes nest nederst i ovnen. Stekes i ca 40-50 minutter. Ta ut etter ca 40 minutter å stikk en gaffel ned i poteten og gulrota for å sjekke om det er gjennom"kokt".
Bruker å stikke hull i bunnen på folien slik at oljen får renne ut før jeg serverer maten, slik at fisken ikke bader i olje på fatet.
Serveres med rømme om ønskelig.
Her kan man også putte i andre ting om man ønsker, brokkoli feks.
Tips: gulroten blir veldig smakrik og søtlig dersom den får nesten svidd seg litt.
Monica
27.02.2010 kl.08:23
Laksegryte! Ferdig på 10-15 minutter, helt sant! (4 porsjoner)
400 g laksefilet
1 purre
2 grønne paprika/evt. skivet 4 gulrot/eller begge deler
1 ss olje
1 dl crème fraîche
1 ss sweet chilisaus
1 dl fiskekraft/buljong
1 ss revet ingefær (prøv dere litt fram, blir fort sterkt og fremtredende)
salt og (sitron)pepper
Fres de opphakkede grønnsakene.
Ha i crème fraîche, chilisaus, buljong og ingefær. La det småkoke i fem minutter. NB! Sausen er så god at jeg dobler alt det våte, ellers blir det fort for lite. Den forsvinner litt når man har i laksen også.
Skjær fisken i terninger og ha den i gryta og la den trekke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vi bruker villris til og det smaker utrolig godt!
Panert torskefilet med sprø bacon, dampede rotgrønnsaker og parmesansaus (4 personer)
Beregn ca 250 g fisk pr voksen og ca 180 g fisk pr barn
Panering:
70 g brødmel eller griljermel
50 g hvetemel
1 egg
Salt og pepper
Pisk egget med noen dråper vann. Ha i salt og pepper i hvetemelet. Vend fiskefiletene i melet. La det drysse godt av. Vend så fisken i egget og tilslutt i brødmelet. (Du kan kjøpe ferdig griljermel, eller lage brødmel av tørket brød som kjøres i hurtigmikser og siktes gjennom grov sikt.) Stek så fisken i panne i ca 4 minutter på hver side, litt avhengig av filetenes tykkelse. Pass på så du ikke bruker for sterk varme, da kan brødmelet brenne seg.
Parmesansaus:
2,5 dl fløte
3 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin (kan droppes)
1 løk
70 g revet parmesan
Kutt løken i grove terninger og vend den lett i pannen. Tilsett hvitvin og la den koke helt bort (vi skal bare ha syren). Ha i fløte og kraft, og la det koke i ca 15 minutter (eller til ca 4 dl). Sil sausen, tilsett parmesanen og pisk godt. Sausen skal få en fyldig og god konsistens. La den ikke koke så veldig etter at du har hatt i parmesanen. Sausen kan fort skille seg. Smak til med salt og pepper, evnt litt sitron om du ønsker litt mer syrlighet. Vær forsiktig med saltet, for parmesanen er ganske salt. Tilsett litt ekstra parmesan hvis du ønsker en kraftigere og fyldigere saus.
Bacon i terninger:
Sprøstek noen skiver bacon og legg dem på papir for å få bort fettet.
Rotgrønnsaker:
Jeg har valgt å bruke sellerirot, persillerot og gulrot. Kutt grønnsakene i terninger og smørdamp dem.
Steinbit med bacon og poteter (4 porsjoner)
800 g steinbitfilet
150 g bacon
700 g mandelpoteter
1 kurv cherrytomater
1 vårløk
1/2 ss peppermix
2 ss smør
Salt
Del potetene og ha på olje, salt og pepper. Stek dem i ovn ved 210 grader i ca 15 minutter. Legg steinbiten på et stekebrett og strø over peppermix. Bak fisken i ovn ved 210 grader i 8-10 minutter. Stek baconet sprøtt i stekepanne. Del tomatene i to. Finhakk vårløken. Bruk stekefettet som saus.
Maria Mohn - artist, låtskriver og mamma :)
27.02.2010 kl.10:14
MM
:)
Anneli og Emma-Sophie
27.02.2010 kl.18:08
Menne jeg lurer på en ting. For leeeenge lenge lenge siden så hadde du en link til en side som solgte fine, søte små "voodoo"dukker. Leter og leter men finner det ikke igjen:(
Thessa
27.02.2010 kl.22:59
Anneli: http://voodolls.se :)
mm
28.02.2010 kl.21:22
Thessa
28.02.2010 kl.22:08
Anne
01.03.2010 kl.10:55
Annes laksepasta
Hakk hvitløk og chili (etter smak, jeg bruker en chili og ca tre fedd hvitløk) og stek lett i en kjele med smør. Hell over ca et glass hvitvin eller en god dæsj vodka (jeg synes det blir best med vodka) og la det koke inn noe (sørg hvertfall for at alkoholen fordamper). Hell over fløte og la det koke opp. Tilsett laks i terninger og la det småputre til laksen er ferdigkokt (et par-tre minutter). Smak til med sitronsaft (ca saften av en sitron), salt, pepper og en anelse sukker. Bland sammen med kokt pasta (jeg bruker kun fullkornspasta, og helst penne) og rør inn hakket vårløk tilslutt.
3-400 g laks er massevis til to personer (vi er veldig glad i fisken så har oppi massemasse). Ellers må man bare tilpasse litt til antall personer og hvor sulten man er. Dessverre spiser vi gjerne mye mer enn det vi egentlig orker og har godt av når jeg lager dette, for begge oss synes det er så godt.
Astrid
04.03.2010 kl.02:19
Dagny @ Scandinavian Chic
14.05.2010 kl.16:37