Ovnsbakt torsk med grønnsakerTusen takk til Maria Therese for tips om denne oppskriften. Jeg hadde tenkt til å ta bilde av retten etter at den var ferdig, men en sulten familie kastet seg over maten før jeg kom så langt:) Oppskriften holder til fire voksne (+ vesla).
Grønnsakene i denne oppskriften er ikke overkokt, og har fortsatt mye smak i seg, så hvis man liker litt "mildere" grønnsakssmak kan man legge på grønnsakene med én gang. Hvis flere sitter på geniale fiskemiddager, så vil jeg gjerne høre om dem. Vi er glade i fisk, men er veldig lite kreative hvis vi skal finne på ting selv...

19 kommentarer

Tvillingbloggen

26.02.2010 kl.20:26

mmm det så godt ut.

Jeg elsker torsk og gjett om jeg skal skrive ned denne! :) hihihi

adriiian

26.02.2010 kl.20:26

Hei jeg er Adrian :) du er favoritt bloggeren min <3 du er forbildet mitt <3 hehe så lurte bare på om du kunne reklamrere får min blogg www.adriiian.blogg.no :) <3

hegemor

26.02.2010 kl.20:45

den retten så fantastisk god ut :-) blir så glad hver gang jeg leser bloggen din , for du har alltid noe spennende å fortelle og masse gode tips å komme med :-) tusen takk for at du deler så mye av de selv og din skjønne familie :-) helge klem fra meg

Celestina

26.02.2010 kl.20:59

Åh, det så ordentlig godt ut :D

karine

26.02.2010 kl.21:00

Paprika fisk i form(ikke stooooore forskjellen fra den over her men)

* Seifileter legges i form med masse hakket hvitløk over, salt og pepper.

* Hakket paprika i forskjellig farger strøes over

* Matfløte ca 1 kartong

* strø revet ost på toppen

Stekes ca 20 minutter, server med ris, poteter, brød eller annet digg tilbehør. nam nam

Maria Therese

26.02.2010 kl.21:02

Kjekt å høre at oppskriften falt i smak :) Og enda kjekkere å se at du kommer med nye varianter av den. Tror jeg må teste ut med chili neste gang :)

Husmorpjatt

26.02.2010 kl.21:03

Enig, fiskeretter er veldig godt. Og når man tar med litt bacon så blir det jo ekstra godt.

Er en del innom bloggen: Mamma's kokebok. Der finner du en hel del gode fiskeoppskrifter..og fine fristende bilder : http://mammaskokebok.blogspot.com/search/label/Fiskeretter

Tvillingbloggen

26.02.2010 kl.21:17

Spennende :-) er det stor aldersforskjell mellom dere?

Ariel er også nydelig :-)

Linn Jones

26.02.2010 kl.21:40

Jeg hadde digget det, men uten bacon! :P

Linn, Alicia og Leon

27.02.2010 kl.00:00

Laks eller ørret bakt i folie. Holder til 2 voksne og 1 barn.

4 laksefileer ca 520 gram. Bruker den de selger på rema 1000 til 49 kr.

4 poteter middels store

4 gulrøtter

Rapsolje

Folie

En langpanne

Del opp 4 foliebiter på ca 30 cm +, skrell gulrøtter og poteter. Skjær i skiver på ca 0,5 cm (ikke for tykke, da tar det så lang tid før de er ferdige). Det skal være ca 1 gulrot og 1 potet pr filet av laks/ørret. Legg gulrotskivene nederst, potetskivene oppå der igjen, og laksen på toppen (gjør ikke noe om den er frosen). Fold inn folien slik at laksen blir nesten innpakken. Så bruker jeg å helle på ca 1 dl rapsolje i hver pakkning. Forvarm ovnen på 230-240 grader ca. Bruker over-undervarme og setter langpannen med disse 4 delikatessene på, settes nest nederst i ovnen. Stekes i ca 40-50 minutter. Ta ut etter ca 40 minutter å stikk en gaffel ned i poteten og gulrota for å sjekke om det er gjennom"kokt".

Bruker å stikke hull i bunnen på folien slik at oljen får renne ut før jeg serverer maten, slik at fisken ikke bader i olje på fatet.

Serveres med rømme om ønskelig.

Her kan man også putte i andre ting om man ønsker, brokkoli feks.

Tips: gulroten blir veldig smakrik og søtlig dersom den får nesten svidd seg litt.

Monica

27.02.2010 kl.08:23

Her er noen av våre favoritt fiske retter.

Laksegryte! Ferdig på 10-15 minutter, helt sant! (4 porsjoner)

400 g laksefilet

1 purre

2 grønne paprika/evt. skivet 4 gulrot/eller begge deler

1 ss olje

1 dl crème fraîche

1 ss sweet chilisaus

1 dl fiskekraft/buljong

1 ss revet ingefær (prøv dere litt fram, blir fort sterkt og fremtredende)

salt og (sitron)pepper

Fres de opphakkede grønnsakene.

Ha i crème fraîche, chilisaus, buljong og ingefær. La det småkoke i fem minutter. NB! Sausen er så god at jeg dobler alt det våte, ellers blir det fort for lite. Den forsvinner litt når man har i laksen også.

Skjær fisken i terninger og ha den i gryta og la den trekke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Vi bruker villris til og det smaker utrolig godt!

Panert torskefilet med sprø bacon, dampede rotgrønnsaker og parmesansaus (4 personer)

Beregn ca 250 g fisk pr voksen og ca 180 g fisk pr barn

Panering:

70 g brødmel eller griljermel

50 g hvetemel

1 egg

Salt og pepper

Pisk egget med noen dråper vann. Ha i salt og pepper i hvetemelet. Vend fiskefiletene i melet. La det drysse godt av. Vend så fisken i egget og tilslutt i brødmelet. (Du kan kjøpe ferdig griljermel, eller lage brødmel av tørket brød som kjøres i hurtigmikser og siktes gjennom grov sikt.) Stek så fisken i panne i ca 4 minutter på hver side, litt avhengig av filetenes tykkelse. Pass på så du ikke bruker for sterk varme, da kan brødmelet brenne seg.

Parmesansaus:

2,5 dl fløte

3 dl kyllingkraft

1 dl hvitvin (kan droppes)

1 løk

70 g revet parmesan

Kutt løken i grove terninger og vend den lett i pannen. Tilsett hvitvin og la den koke helt bort (vi skal bare ha syren). Ha i fløte og kraft, og la det koke i ca 15 minutter (eller til ca 4 dl). Sil sausen, tilsett parmesanen og pisk godt. Sausen skal få en fyldig og god konsistens. La den ikke koke så veldig etter at du har hatt i parmesanen. Sausen kan fort skille seg. Smak til med salt og pepper, evnt litt sitron om du ønsker litt mer syrlighet. Vær forsiktig med saltet, for parmesanen er ganske salt. Tilsett litt ekstra parmesan hvis du ønsker en kraftigere og fyldigere saus.

Bacon i terninger:

Sprøstek noen skiver bacon og legg dem på papir for å få bort fettet.

Rotgrønnsaker:

Jeg har valgt å bruke sellerirot, persillerot og gulrot. Kutt grønnsakene i terninger og smørdamp dem.

Steinbit med bacon og poteter (4 porsjoner)

800 g steinbitfilet

150 g bacon

700 g mandelpoteter

1 kurv cherrytomater

1 vårløk

1/2 ss peppermix

2 ss smør

Salt

Del potetene og ha på olje, salt og pepper. Stek dem i ovn ved 210 grader i ca 15 minutter. Legg steinbiten på et stekebrett og strø over peppermix. Bak fisken i ovn ved 210 grader i 8-10 minutter. Stek baconet sprøtt i stekepanne. Del tomatene i to. Finhakk vårløken. Bruk stekefettet som saus.
Det så godt ut!!!

MM

:)

Anneli og Emma-Sophie

27.02.2010 kl.18:08

mmm. det så deilig ut du!

Menne jeg lurer på en ting. For leeeenge lenge lenge siden så hadde du en link til en side som solgte fine, søte små "voodoo"dukker. Leter og leter men finner det ikke igjen:(

Thessa

27.02.2010 kl.22:59

Takk for tips:)

Anneli: http://voodolls.se :)

mm

28.02.2010 kl.21:22

bortsett fra at du ødelegger torsken, da. 40 minutter for torsk er minst dobbelt så mye som den skal kokes..

Thessa

28.02.2010 kl.22:08

mm: men da har du vel fersk torsk? Denne var dypfrossen, og akkurat ferdig etter 40.

Anne

01.03.2010 kl.10:55

Samboeren min har aldri vært særlig til fiskespiser, før jeg flyttet inn var ikke fisk i vokabularet hans. Etter at jeg lagde min fantastiske laksepasta har dette blitt hans favorittrett og blitt "i dag lager vi oss noe skikkelig godt og kooooser oss"-maten vår. :)

Annes laksepasta

Hakk hvitløk og chili (etter smak, jeg bruker en chili og ca tre fedd hvitløk) og stek lett i en kjele med smør. Hell over ca et glass hvitvin eller en god dæsj vodka (jeg synes det blir best med vodka) og la det koke inn noe (sørg hvertfall for at alkoholen fordamper). Hell over fløte og la det koke opp. Tilsett laks i terninger og la det småputre til laksen er ferdigkokt (et par-tre minutter). Smak til med sitronsaft (ca saften av en sitron), salt, pepper og en anelse sukker. Bland sammen med kokt pasta (jeg bruker kun fullkornspasta, og helst penne) og rør inn hakket vårløk tilslutt.

3-400 g laks er massevis til to personer (vi er veldig glad i fisken så har oppi massemasse). Ellers må man bare tilpasse litt til antall personer og hvor sulten man er. Dessverre spiser vi gjerne mye mer enn det vi egentlig orker og har godt av når jeg lager dette, for begge oss synes det er så godt.

Astrid

04.03.2010 kl.02:19

Fisk på en seng av spinatstuing. Lag spinatstuing av frossen spinat og ha dette i en oljet ildfast form. Ørret eller laks legges oppå, krydre med salt og sitronpepper. Jeg bruker tint fisk. Inn i stekeovnen på 200 grader i 20 min. Kokte poteter, gulrøtter og hvit saus til. Kjempegodt :-)

Dagny @ Scandinavian Chic

14.05.2010 kl.16:37

Å, wow, for noen oppskrifter da! Sitter her med to nyfiskede torsker - kan vel bruke de også?

Skriv en ny kommentar

hits