Ovnsbakt laks med en herlig tvist:)

I gr lagde jeg en lakserett til middagsgjestene vre (aka verdens steste svigers), den var bde veldig enkel lage, og falt i smak bde hos unge og de i sin beste alder:) Svigermor hadde bursdag i dag, og hun pratet om lakseretten enda, s da tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere. Det er s kjekt med middager som "lager seg selv" nr man venter gjester, jeg har faktisk aldri hatt s god tid fr vi fr middagsbesk noen gang!

Ingredienser til 5-6 personer:
8 laksefileter uten skinn
2 pakker Apetina fetasnack med soltrkede tomater
2 bokser Creme Fraiche
1-2 agurker
Eddik
Poteter

Agurksalat
1. Hell 3-4 dl vann i en bolle
2. Tilsett et par spiseskjeer eddik (smak til, det er veldig forskjellig hvor "sterk" man liker eddiksmaken)
3. Tilsett 1 ss sukker
4. Ha i pepper og salt etter smak (jeg synes mye pepper er godt)
5. Kutt opp agurkskiver med ostehvel og legg dem i vannet.
Agurksalaten kan lages p formiddagen og settes i kjleskapet.

Laks
1. Sett ovnen p 200 grader
2. Finn frem et stort ildfast fat, og legg laksestykkene utover mens de fortsatt er frosne. Jeg synes det er greit bruke litt olje i bunnen for at ikke stykkene skal sette seg fast, og her kan man bruke litt av oljen som fetaosten ligger i.

Klare for ovnen:)

3. Stek laksen 20 minutter p 200 grader, midt i ovnen.
4. Ta ut laksen av ovnen, og hell over fetaost og soltrkede tomater (tm av oljen fra fetaosten frst, den skal ikke vre med).


5. Dekk laksen med creme fraiche til slutt, fr den fr 20 nye minutter i ovnen. P dette tidspunktet br poetene koke.

Resultatet ser slik ut:


Veldig lettvint, og kjempegodt!:)
Oppskriften kan selvflgelig halveres, men steketiden er den samme. Dette blir nok et av faste innslagene her til gjestemiddager.

N skal det planlegges litt her, det er nemlig karneval p skolen i morgen, og jeg skal vre pirat/sjrver. Hva ellers liksom? ;) Arrrg!

24 kommentarer

Anette K. Srheim

15.02.2010 kl.21:07

h s godt! :)

skl

15.02.2010 kl.21:14

Da vet jeg hva jeg skal ha til middag i morgen hvertfall :-D

MatBit

15.02.2010 kl.21:29

Aaaah, siklesikle!!! Dette m jeg prve en gang! :)

Maria Therese

15.02.2010 kl.21:52

Det hrtes uten tvil godt ut! :) Og siden du frst er inne p fiskeoppskrifter som "lager seg selv", s har jeg flgende anbefaling: (min erfaring er at det holder til 3 personer)

4 torskefileter

1boks Creme Fraiche

1 bit purre (alt etter hvor mye du liker, jeg bruker gjerne stor mengder :)

1 rd paprika

salt og pepper

smr

100g bacon skjrt i terninger (eventuelt smrettbacon) - gjerne mer om du synes det er godt med bacon.

Legg torskefiletene i en smurt ildfast form. Krydres med salt og pepper.

Str over hakket purre og sm biter av paprika.

"Klatt" Creme Fraichen over fisken og str over baconterningene.

Stekes s i ovnen p 175 grader i ca 40 min.

Snasent! :)

Lisbet

15.02.2010 kl.22:40

Nam nam..dette skal jeg prve ja :) vil gi deg ett tips p en knallgod agurksalat. I tillegg til agurk s tar du har i hakket rd paprika og vrlk evnt vanlig lk. Fine friske farger og den er knallgod.

S

15.02.2010 kl.22:44

Stekes de en stund lenger pakket i slvfolie blir de enda mer saftige :-) mmmmmmm:-)

Mamma Pappa Barn

15.02.2010 kl.22:44

Oh, det hrtes og s farlig godt ut!

Jeg elsker laks i likhet med resten av familien, s denne skal definitivt prves veldig snart :)

Mamma Pappa Barn

15.02.2010 kl.22:52

Oh, det hrtes og s farlig godt ut!

Jeg elsker laks i likhet med resten av familien, s denne skal definitivt prves veldig snart :)

Linn Jones - Har konkurranse!

15.02.2010 kl.23:11

Kan ikke fordra laks, men det ser godt ut! :)

Aina :)

16.02.2010 kl.08:27

:)

dette m prves til helgen !!!

det sg nyyydelig ut :)
Det s nydelig ut! Jeg elsker laks :) Nydelig jente du har og :) Jeg har en liten gutt p 3 :)

Hvis du vil ta turen innom min blogg er det koselig!

Jeg har postet min frste musikkvideo der i dag og kommer med min frste plate til sommeren :)

nsker deg en nydelig dag!

Vi blogges!

:) MM

Maren Melstveit

16.02.2010 kl.15:39

Takk for herlig middagstips! =)

Karianne

16.02.2010 kl.16:09

h, s ufattelig godt ut! Den m prves!

Windy

16.02.2010 kl.20:04

Prvde lakseretten i dag og den var kjempegod :) Falt ogs i smak hos fiskeskeptisk mann og smspist 2ring :) Takk for oppskrift!!

Wenche

16.02.2010 kl.21:03

Takk for oppskriften som s kjempegod ut:-) Den skal absolutt prves:)

Klem, Wenche:)

Marlene

16.02.2010 kl.22:51

Sg kjempegodt ut, er veldig glad i laks, s dette m prves!

Bad Boy ;)

17.02.2010 kl.18:40

Mye god mat :)

Ingvild

21.02.2010 kl.12:43

Det s godt ut!

Nolde

29.05.2010 kl.12:34

Takk for tips, den var veldig god. Tips tilbake: Hakk sjalottlk, fenikkel og vrlk og ha oppi formen fr du heller over creme fraichen... NAM! :)

Thessa

29.05.2010 kl.15:26

Nolde: takk for det. N som jeg gr p Grete Roede-kurs ville jeg nok ikke laget den uten masse grnnsaker i, og da er det bra med tips. Har spist veldig lite fenikkel, s det blir spennende forske:)

Merci Beaucoup

02.07.2010 kl.10:40

Hei. Jeg lurer p hvorfor filetene m vre frosne?!

Thessa

03.07.2010 kl.15:55

Merci Beaucoup: de m nok ikke det, men han jeg fikk oppskriften av laget dem snn. Hvis du bruker ferske m du bare huske p redusere steketiden:)

Vilde Angelica

01.12.2010 kl.12:07

Skal prvast ut i dag :)

maria k

26.02.2011 kl.19:29

Supergodt :)))) Prvde denne i dag, takk skal du ha!!! NYDELIG!!

Skriv en ny kommentar

hits