Ovnsbakt laks med en herlig tvist:)

I går lagde jeg en lakserett til middagsgjestene våre (aka verdens søteste svigers), den var både veldig enkel å lage, og falt i smak både hos unge og de i sin beste alder:) Svigermor hadde bursdag i dag, og hun pratet om lakseretten enda, så da tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere. Det er så kjekt med middager som "lager seg selv" når man venter gjester, jeg har faktisk aldri hatt så god tid før vi får middagsbesøk noen gang!

Ingredienser til 5-6 personer:
8 laksefileter uten skinn
2 pakker Apetina fetasnack med soltørkede tomater
2 bokser Creme Fraiche
1-2 agurker
Eddik
Poteter

Agurksalat
1. Hell 3-4 dl vann i en bolle
2. Tilsett et par spiseskjeer eddik (smak til, det er veldig forskjellig hvor "sterk" man liker eddiksmaken)
3. Tilsett 1 ss sukker
4. Ha i pepper og salt etter smak (jeg synes mye pepper er godt)
5. Kutt opp agurkskiver med ostehøvel og legg dem i vannet.
Agurksalaten kan lages på formiddagen og settes i kjøleskapet.

Laks
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Finn frem et stort ildfast fat, og legg laksestykkene utover mens de fortsatt er frosne. Jeg synes det er greit å bruke litt olje i bunnen for at ikke stykkene skal sette seg fast, og her kan man bruke litt av oljen som fetaosten ligger i.

Klare for ovnen:)

3. Stek laksen 20 minutter på 200 grader, midt i ovnen.
4. Ta ut laksen av ovnen, og hell over fetaost og soltørkede tomater (tøm av oljen fra fetaosten først, den skal ikke være med).


5. Dekk laksen med creme fraiche til slutt, før den får 20 nye minutter i ovnen. På dette tidspunktet bør poetene koke.

Resultatet ser slik ut:


Veldig lettvint, og kjempegodt!:)
Oppskriften kan selvfølgelig halveres, men steketiden er den samme. Dette blir nok et av faste innslagene her til gjestemiddager.

Nå skal det planlegges litt her, det er nemlig karneval på skolen i morgen, og jeg skal være pirat/sjørøver. Hva ellers liksom? ;) Arrrg!

24 kommentarer

Anette K. Sørheim

15.02.2010 kl.21:07

åh så godt! :)

skl

15.02.2010 kl.21:14

Da vet jeg hva jeg skal ha til middag i morgen hvertfall :-D

MatBit

15.02.2010 kl.21:29

Aaaah, siklesikle!!! Dette må jeg prøve en gang! :)

Maria Therese

15.02.2010 kl.21:52

Det hørtes uten tvil godt ut! :) Og siden du først er inne på fiskeoppskrifter som "lager seg selv", så har jeg følgende anbefaling: (min erfaring er at det holder til 3 personer)

4 torskefileter

1boks Creme Fraiche

1 bit purre (alt etter hvor mye du liker, jeg bruker gjerne stor mengder :)

1 rød paprika

salt og pepper

smør

100g bacon skjært i terninger (eventuelt smårettbacon) - gjerne mer om du synes det er godt med bacon.

Legg torskefiletene i en smurt ildfast form. Krydres med salt og pepper.

Strø over hakket purre og små biter av paprika.

"Klatt" Creme Fraichen over fisken og strø over baconterningene.

Stekes så i ovnen på 175 grader i ca 40 min.

Snasent! :)

Lisbet

15.02.2010 kl.22:40

Nam nam..dette skal jeg prøve ja :) vil gi deg ett tips på en knallgod agurksalat. I tillegg til agurk så tar du å har i hakket rød paprika og vårløk evnt vanlig løk. Fine friske farger og den er knallgod.

S

15.02.2010 kl.22:44

Stekes de en stund lenger pakket i sølvfolie blir de enda mer saftige :-) mmmmmmm:-)

Mamma Pappa Barn

15.02.2010 kl.22:44

Oh, det hørtes og så farlig godt ut!

Jeg elsker laks i likhet med resten av familien, så denne skal definitivt prøves veldig snart :)

Mamma Pappa Barn

15.02.2010 kl.22:52

Oh, det hørtes og så farlig godt ut!

Jeg elsker laks i likhet med resten av familien, så denne skal definitivt prøves veldig snart :)

Linn Jones - Har konkurranse!

15.02.2010 kl.23:11

Kan ikke fordra laks, men det ser godt ut! :)

Aina :)

16.02.2010 kl.08:27

åååååå :)

dette må prøves til helgen !!!

det såg nyyydelig ut :)
Det så nydelig ut! Jeg elsker laks :) Nydelig jente du har og :) Jeg har en liten gutt på 3 :)

Hvis du vil ta turen innom min blogg er det koselig!

Jeg har postet min første musikkvideo der i dag og kommer med min første plate til sommeren :)

Ønsker deg en nydelig dag!

Vi blogges!

:) MM

Maren Melstveit

16.02.2010 kl.15:39

Takk for herlig middagstips! =)

Karianne

16.02.2010 kl.16:09

Åh, så ufattelig godt ut! Den må prøves!

Windy

16.02.2010 kl.20:04

Prøvde lakseretten i dag og den var kjempegod :) Falt også i smak hos fiskeskeptisk mann og småspist 2åring :) Takk for oppskrift!!

Wenche

16.02.2010 kl.21:03

Takk for oppskriften som så kjempegod ut:-) Den skal absolutt prøves:)

Klem, Wenche:)

Marlene

16.02.2010 kl.22:51

Såg kjempegodt ut, er veldig glad i laks, så dette må prøves!

Bad Boy ;)

17.02.2010 kl.18:40

Mye god mat :)

Ingvild

21.02.2010 kl.12:43

Det så godt ut!

Nolde

29.05.2010 kl.12:34

Takk for tips, den var veldig god. Tips tilbake: Hakk sjalottløk, fenikkel og vårløk og ha oppi formen før du heller over creme fraichen... NAM! :)

Thessa

29.05.2010 kl.15:26

Nolde: takk for det. Nå som jeg går på Grete Roede-kurs ville jeg nok ikke laget den uten masse grønnsaker i, og da er det bra med tips. Har spist veldig lite fenikkel, så det blir spennende å forsøke:)

Merci Beaucoup

02.07.2010 kl.10:40

Hei. Jeg lurer på hvorfor filetene må være frosne?!

Thessa

03.07.2010 kl.15:55

Merci Beaucoup: de må nok ikke det, men han jeg fikk oppskriften av laget dem sånn. Hvis du bruker ferske må du bare huske på å redusere steketiden:)

Vilde Angelica

01.12.2010 kl.12:07

Skal prøvast ut i dag :)

maria k

26.02.2011 kl.19:29

Supergodt :)))) Prøvde denne i dag, takk skal du ha!!! NYDELIG!!

Skriv en ny kommentar

hits