En guide til spa og shopping i Budapest

Det er mange som har stilt spørsmål om Budapest-oppholdet, så jeg tenkte jeg skulle legge ut en innlegg med oversikt over hva vi gjorde, hvor vi bodde og hva ting kostet osv. Dette blir jo en oppsummering av vår reise, det finnes sikkert mange fine steder å besøke som vi ikke har vært.

Fly

Vi betalte 1318 kroner tur-retur, men man kan få billigere reise dersom man ha muligheten til å dra midt i uka. Billettene til Norwegian går fra 349 kr én vei.

Hotellet

Hotellet vi boddet på het Margitzsiget Danibus Thermal Spa Hotel, og er et fire stjernes hotell. Jeg synes jeg fant lite informasjon om hotellet på nettet bortsett fra på reisesider med korte beskrivelser, men det løste seg da jeg sendte en mail til hotellet og fikk masse informasjon tilbake.
Vi kjøpte en 2-netters pakke som kostet 168 Euro (1500 kroner), og dette inkluderte taxi fra og til flyplassen, hotellrom i to netter, frokost og tilgang til alle hotellets trene- og svømmefasciliteter (veldig mye bra her).

I resepsjonen kunne vi kjøpe internettkort, så det går helt fint å ha med seg laptopen hvis man er glad i nettsurfing sånn som jeg er:)

Hotellrommet var kjempeflott, faktisk mye finere enn jeg hadde regnet med. I tilegg til sengene var det bord med stoler hvor vi kunne spise maten vi bestilte på room-service. Det var egen krok med minibar og vannkoker, og det fantes også kopper, kaffe og te der. Badet var flislagt med badekar, og virket helt nytt. Kjempepluss! Det var mye å velge i på room-service menyen, og mange tv-kanaler på tv-en. Vi hadde utsikt utover en ås som så fantastisk ut med alt lyset om kvelden. Det var også en verandra med bord og stoler som hørte til rommet vårt, det hadde det vært deilig å sitte hvis det hadde vært litt varmere:)

I lobbyen var det en kiosk hvor man kunne kjøpe brus, godis og ungarske souvenirer, det var bar, en liten snackbar og en blomsterbutikk lenger borte i gangen. Der solgte de mange fine småting også, til en billig penge.

I salen der man spiser frokost, kan man spise lunsj og middag senere på dagen.

Svømmeavdelingen bestod av flere bassenger. Et vanlig hvor man kunne svømme «lengder» i vanlig temperatur, et semi-varmt basseng med boblebad del og et virkelig-varmt basseng. Det varmeste hadde en slags dusj med glovarmt vann som stinket kloakk, men som visstnok var helsebringende. Det var kø for å stå under det, og folk ble lilla i huden av det varme vannet. Vi prøvde det en liten stund, men det ble for varmt selv for de harde vikinger;) Solariumet var i et rom ved siden av bassengområdet, og var av den stående typen. Rørene var såpass nye at vi ikke trengte å stå i lenger enn 4 minutter, og det var faktisk veldig behagelig med stående solarium. Jeg får veldig vondt i ryggen av vanlig solarium, og i tillegg slipper man å bli svett:)

img1121img1123
img1119img1129
img1120img1125
(klikk på bildene, så blir de store)

Behandlingene

Behandlingene kan man booke på forhånd ved å sende en mail til kakossyn@danubiushotels.com

Av de behandlingene jeg selv tok, vil jeg absolutt anbefale Dolce Vita massasjen. Den var helt herlig, med aromamassaje etterfulgt av massasje med et håndkle dyppet i brennhett vann!

De andre behandlingene var også veldig bra, massørene er veldig profesjonelle og det er rent og pent på rommene. Det spilles avslappende musikk i bakgrunnen under behandlingene, og jeg følte at jeg virkelig fikk slappet av i en behagelig atmosfære. Oversikt over behandlinger og prisliste får man også hvis man sender en mail til adressen over.

Restauranter

Den første kvelden spise vi middag på Tom George. Jeg spiste sushi til forrett og tikka massala til hovedrett. Kjempegod mat, men det var levende musikk der som spilte med så høyt volum at det nesten ikke gikk an å prate. I tillegg var sjokolade «fondanten» til dessert en tørr kjeksete sjokoladekake, noe som trakk litt ned. Vi betalte ca. 300 kroner for en 3-retters med drikke og en drink til slutt. Jeg tror kanskje jeg ville foretrukket å spise lunsj her i stedet for middag, da det sikkert er litt roligere da.

På lørdagskvelden spiste vi på Spoon, og bestilte bord på forhånd ved å sende en mail til: foglalas@spooncafe.hu. Vi fikk vindusbord med nydelig utsikt utover byen, og det var en rolig og behagelig stemning på båten. På hjemmesiden http://www.spooncafe.hu/ kan man lese gjennom menyen på forhånd. Vi spiste Wellingtonbiff (som er en av de møreste biffene jeg har smakt noen gang), jeg hadde jordbær med mintsjokolade til dessert Majken spiste pancakes (som var en slags blanding av pannekake og vaffel). Helt fantastisk mat, og utrolig god service! Hit skal vi definitivt tilbake senere! Tror vi betalte mellom 250 og 300 kroner for hele middagen her også.

Shopping

Vi ble anbefalt shoppingsentrene Arena Plaza og Mammut, men dit kom vi oss aldri. Vi fant nemlig en av shoppinggatene i sentrum, Vaci u., og der ble vi hele dagen. I denne gaten fant vi butikker som E-Spirit, H&M, C&A, New Yorker, Mango, Triumph, Marks and Spencer, Pull and Bear i tillegg til mange lokale butikker. I denne gata fant vi også det fantastiske konditoriet Gerbeaud (anbefalt av vår venninne Seline), hjemmeside her for dere som vil sikle over skjermen resten av kveldn: http://www.gerbeaud.hu/

Det var Burger King, McDonalds og Subway i denne gata også, for de som liker kjedemat;) Vi spiste lunsj på Subway og det var kjempedigg! Fra denne shoppinggata til Spoon Restaurant tok det bare to minutter å gå, så det passer godt å kombinere besøkene her.

Hvis et er noe mer dere lurer på, får dere bare spørre. Dere som allerede har vært i Budapest kan jo slenge på noen flere tips:)

14 kommentarer

Mari

02.03.2009 kl.20:19

er veldig gøy å dra på et av de felles badene. Der er det ute og innebasseng som er åpent hele året. Innebassengene er sånne som lukter rart, og er kjempebra. Ute er det flere forskjellige bassenger, inkl sånn supervarmt. I det supervarme satt en gjeng gamle ungarske menn å spilte sjakk, og vi fikk beskjed av guider at vi ikke måtte finne på å prøve å ta over dette sjakkbordet, som lå halvveis nedi vannet. Morsomt.

Majken

02.03.2009 kl.20:23

Lekkert bilde!

anonym

02.03.2009 kl.20:24

Hvor mye tror du turen kom på alt i alt...Da tenker jeg på hver en krone som er brukt sånn cirka;)

Thessa

02.03.2009 kl.20:29

Majken: Det er Frua på tur;)anonym: med all shoppinga dro det seg godt og vel over 5000 tenker jeg... men det var verdt hver krone:)

MAV :)

02.03.2009 kl.20:49

Det hørtes ut som en kjempetur.. 5000 er ikke så forferdelig ille det!

Anneerkul

02.03.2009 kl.21:02

Så sinnsykt gøy! Det blir tur på meg og mamma i juni, og da er det kanskje litt varmere i været også : Jeg lurer på om klær også var billigere? Selv i kjedebutikkene? (H&M o.l)Bassengene så kjempefine ut! :) Jeg syns heller ikke 5000 er så ille for en helg i luksus!

Stine

02.03.2009 kl.21:30

takk for masse gode tips!! lå hotellet greit sentralt eller? Gåavstand til ting, eller måtte det taxi til?Fikk skikkelig lyst til budapest jeg også nå!! Sendte linken over til mamma også.. for de skal dit nå snart!

Susanne

02.03.2009 kl.21:39

Så fint å kunne lese og se bilder! Fikk lyst til å dra dit jeg, hørtes ikke så dyrt ut heller. Men lurer også på hvor mye det kom på tilsammen ca? da mener jeg inkludert mat, opphold, fly og sånt...

Thessa

02.03.2009 kl.22:05

Anneerkul: det var bittelitt billigere. De som koster 100 kr. her kostet 80-90 kr. der, så ikke masse men alle monner drar. Dessuten hadde de mye fint som jeg ikke har sett her:) Skal legge ut hva jeg kjøpte til Ariel i morgen!Stine: vi tok taxi, og det kostet ca. 70-100 kroner én vei til byen. Er busser som går overalt også, men det satt vi oss ikke inn i:SSusanne: Jeg er usikker, men det ble over 5000 i hvert fall. Får se gjennom bankkontoen når alt har blitt trukket. Fly, opphold og mat kom på ca. 4000. Så kom behandlingene og shopping i tillegg.

Linn, mamma til Malin

03.03.2009 kl.01:39

Det frista sinnsykt masse akkurat nå! :)

vibeke

28.10.2009 kl.09:44

Shopping er generelt litt billigere overalt i budapest, det er bare å holde seg unna de litt ''finere strøkene''. Vaci Utca har ganske europeiske priser, så hvis man skal shoppe billig så lønner det seg spesielt å besøke premier outlets center, utenfor sentrum. Her er det veldig billige klær er man heldig kan man få klær for en tredjedel av den prisen det er i Norge. West End og Mammut bør også besøkes. Det er ganske vanlige priser her, men meget stort utvalg. Arena Plaza har jeg ikke vært på siden det ikke var ferdigbygd da jeg var der for to år siden. Hørt mye positivt om det.

Annlen

25.04.2010 kl.20:49

Spennende lesning! Vi skal ligge på samme hotell som dere :) Skal være i 10 dager til sommern, gleder oss enormt! Noen tips til hva man absolutt MÅ se?

Thessa

25.04.2010 kl.21:24

Annlen: vi så egentlig ingenting noen av gangene vi var der:S Var på shopping når vi ikke fikk spabehandlinger... Tror nok heller du får fortelle oss hva vi burde se neste gang vi skal dit;)

Julie

11.01.2011 kl.14:56

Så bra tips! Skal til Budapest i juni, og skal bo på det samme hotellet som dere.. Så nå gjenstår det bare å finne på noe lurt som typen kan gjøre mens jeg shopper ;)

Skriv en ny kommentar

hits