Oppskrift på focaccia - supergodt og lettvint!!!
I går lagde jeg som jeg så kort nevte i forrige innlegg - focaccia. Jeg lette lenge og vel på nettet og leste gjennom mange oppskrifter, før jeg fant to som jeg likte. Tok deigoppskriften fra den ene og kryddertype og mengde fra den andre, og lagde rett og slett mine helt egen focaccia. Som ble så gode at jeg har spist dem både til kvelds og frokost.
Hadde tenkt til å dele oppskriften i går da jeg så at det var et par som spurte, men siden det ikke gikk an å skrive innlegg da pga tekniske problemer (noe som lenger ikke overrasker meg), kommer den her:
Ett stort focacciabrød
7 dl vann
1 pakke fersk gjær
1 dl olivenolje
1,5 ts salt
2 ts sukker (evt. 2 ts honning for en sunnere versjon)
14-15 dl hvetemel (evt. kan man bytte ut halvparten av melmengden med sammalt rug for en sunnere versjon)
6 soltørkede tomater, i skiver
15 sorte oliven (av god kvalitet, med stein)
1 ts timian (tørket)
2 ts oregano (tørket)
Havsalt
1. Finn frem en stor bolle. Løs gjæren opp i lunkent vann og ha i olje, salt og sukker.
2. Bland deretter inn mel og elt deigen til den blir ganske grøtaktig.
3. Dekk til bollen og la den heve i 30-40 minutter.
4. Hakk i de soltørkede tomatene og olivene (ta ut steinene) i små biter, og rør dem inn i deigen sammen med timian og oregano.
Da ser det omtrent slik ut:
5. Hell deigen over i en smurt langpanne (eller på bakepapir), og dra den utover til en firkant. Dekk til og la den etterheve i ca. 20 minutter.
6. Ha mel på fingeren og stikk små hull over hele deigen. Dryss deretter på litt havsalt.
7. Stek brødet på nederste rille på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.
Når det er ferdig ser det slik ut:
8. Man kan velge om man vil helle en tynn stripe med olivenolje over til slutt. Nå er den klar til å deles opp i firkanter.
Når de er delt opp i passe store stykker deler man dem i to som et rundstykke, og her kan man finne masse gode forslag på internett om hva som er godt å ha inni. Spekeskinke eller brie (sammen med salat og tomat) er to forslag fra meg. MEN, det aller beste synes jeg, er salat, tomat og fersk mozzarella. Fersk mozzarella kommer som en liten klump, og holder til ca. to smørbrød.
Sånn ble resultatet til slutt:
Det smakte faktisk så godt at jeg lengter etter smaken allerede!
Det geniale med denne oppskriften var at den var veldig enkel å lage, det eneste som tok litt tid var å hakke opp oliven og soltørkede tomater, ellers gikk det veldig fort og greit. Hvis man er en familie på flere, er jo dette en god måte både å lage helgekos + ha litt spennende lunsjer i uka som kommer (evt. spise dem som tilbehør til supper). Man får jo tross alt en helt langpanne full av det gode brødet:)
ihm
14.02.2009 kl.11:38
hanne b
14.02.2009 kl.11:46
Weronica
14.02.2009 kl.12:13
Johnsine
14.02.2009 kl.12:15
Everydaylove
14.02.2009 kl.12:27
Everydaylove
14.02.2009 kl.12:31
kine
14.02.2009 kl.12:37
Leah
14.02.2009 kl.12:43
Ida Kristin
14.02.2009 kl.13:29
Martine
14.02.2009 kl.13:36
Ingrid
14.02.2009 kl.14:29
Seline
14.02.2009 kl.14:44
Kie
14.02.2009 kl.15:58
Mina
14.02.2009 kl.17:03
Stine Elise
14.02.2009 kl.17:49
Janne
14.02.2009 kl.18:55
lene
14.02.2009 kl.19:14
Johnsine
14.02.2009 kl.19:33
Thessa
14.02.2009 kl.23:56
Everydaylove
15.02.2009 kl.14:02
hilsus
17.02.2009 kl.11:05
Ningi
03.07.2009 kl.14:17
Bodil
18.07.2009 kl.20:40
Lena
05.08.2009 kl.20:39
mona
07.08.2009 kl.18:29
maria
09.09.2009 kl.22:27
Kristin
14.09.2009 kl.12:45
Torill
25.09.2009 kl.11:46
wimsalabim
16.10.2009 kl.13:57
Takk for oppskrift !!
W
Mirna
14.11.2009 kl.19:16
Anette
11.12.2009 kl.15:58
Thessa
11.12.2009 kl.17:42
Lonejaman
30.12.2009 kl.12:15
tjukkebollefeita
31.12.2009 kl.16:24
Petter Arnesen 22år Sandefjord
05.01.2010 kl.12:30
Dette minner meg om fagprøven min..:)
Så flink du er...
Hiver meg over grytene å sarter med det same...
NAM NAM
Eline og Trine
10.01.2010 kl.13:31
Tom
15.01.2010 kl.21:54
jeanette
13.02.2010 kl.19:38
Vil bare si at dette er en fantastisk oppskrift som jeg har brukt mange ganger nå:-) Tusen takk!
Og takk for sist, jeg fotograferte deg for magasinet Mamma:-)
Hilsen Jeanette:-)
Thessa
13.02.2010 kl.22:05
sillala
26.02.2010 kl.20:13
Pølsemakern
06.03.2010 kl.18:37
tinetb
29.03.2010 kl.13:05
Drea
11.04.2010 kl.19:12
Thessa
11.04.2010 kl.20:01
strong@hotmail.no
20.04.2010 kl.08:49
apples
20.04.2010 kl.20:26
04.05.2010 kl.16:14
Silje
29.05.2010 kl.19:47
Thessa
29.05.2010 kl.20:19
Irene
18.06.2010 kl.15:26
Terje
03.07.2010 kl.20:39
Solveig
24.07.2010 kl.17:16
mvh
Solveig
kristina erichsen
02.08.2010 kl.15:42
Julie Maren
29.12.2010 kl.18:04
tayeb
16.01.2011 kl.12:20
Hegeslilleboble
30.04.2011 kl.15:25
Gudny
07.05.2011 kl.12:36
Tina Bullen Jensen
24.05.2011 kl.13:18
14.08.2011 kl.19:33
irene
04.09.2011 kl.09:59
Julie
21.09.2011 kl.13:43
Tove
30.10.2011 kl.08:08
Karoline L. Rykkelid
01.12.2011 kl.14:13
Jeg kommer definitivt til å lage med solmodne tomater og oliven. Det gir sikkert en skikkelig god smak! Nå er det rett til butikken, og jeg er klar for å kose meg med Fucaccia under eksamensforberedelser! :D Takk!
Kristine
16.12.2011 kl.15:20
Christina Chiang
17.01.2012 kl.14:02
Rune Gjerde
27.01.2012 kl.15:26
Fredrich
07.12.2012 kl.20:57