Oppskrift på focaccia - supergodt og lettvint!!!

I går lagde jeg som jeg så kort nevte i forrige innlegg - focaccia. Jeg lette lenge og vel på nettet og leste gjennom mange oppskrifter, før jeg fant to som jeg likte. Tok deigoppskriften fra den ene og kryddertype og mengde fra den andre, og lagde rett og slett mine helt egen focaccia. Som ble så gode at jeg har spist dem både til kvelds og frokost. 
Hadde tenkt til å dele oppskriften i går da jeg så at det var et par som spurte, men siden det ikke gikk an å skrive innlegg da pga tekniske problemer (noe som lenger ikke overrasker meg), kommer den her: 

Ett stort focacciabrød

7 dl vann
1 pakke fersk gjær
1 dl olivenolje
1,5 ts salt
2 ts sukker (evt. 2 ts honning for en sunnere versjon)
14-15 dl hvetemel (evt. kan man bytte ut halvparten av melmengden med sammalt rug for en sunnere versjon)
6 soltørkede tomater, i skiver
15 sorte oliven (av god kvalitet, med stein)
1 ts timian (tørket)
2 ts oregano (tørket)
Havsalt


1. Finn frem en stor bolle. Løs gjæren opp i lunkent vann og ha i olje, salt og sukker.
2. Bland deretter inn mel og elt deigen til den blir ganske grøtaktig.
3. Dekk til bollen og la den heve i 30-40 minutter.
4. Hakk i de soltørkede tomatene og olivene (ta ut steinene) i små biter, og rør dem inn i deigen sammen med timian og oregano.
Da ser det omtrent slik ut:
img0941

5. Hell deigen over i en smurt langpanne (eller på bakepapir), og dra den utover til en firkant. Dekk til og la den etterheve i ca. 20 minutter.
6. Ha mel på fingeren og stikk små hull over hele deigen. Dryss deretter på litt havsalt.

7. Stek brødet på nederste rille på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.

Når det er ferdig ser det slik ut:
img0944
8. Man kan velge om man vil helle en tynn stripe med olivenolje over til slutt. Nå er den klar til å deles opp i firkanter.

Når de er delt opp i passe store stykker deler man dem i to som et rundstykke, og her kan man finne masse gode forslag på internett om hva som er godt å ha inni. Spekeskinke eller brie (sammen med salat og tomat) er to forslag fra meg. MEN, det aller beste synes jeg, er salat, tomat og fersk mozzarella. Fersk mozzarella kommer som en liten klump, og holder til ca. to smørbrød.
Sånn ble resultatet til slutt:
img0946
Det smakte faktisk så godt at jeg lengter etter smaken allerede!

Det geniale med denne oppskriften var at den var veldig enkel å lage, det eneste som tok litt tid var å hakke opp oliven og soltørkede tomater, ellers gikk det veldig fort og greit. Hvis man er en familie på flere, er jo dette en god måte både å lage helgekos + ha litt spennende lunsjer i uka som kommer (evt. spise dem som tilbehør til supper). Man får jo tross alt en helt langpanne full av det gode brødet:)

67 kommentarer

ihm

14.02.2009 kl.11:38

det såg kjempe godt ut:)

hanne b

14.02.2009 kl.11:46

mm.. den ska eg fanmeg prøv en dag :P

Weronica

14.02.2009 kl.12:13

Wow Thessa. Detta såg jättegott ut.. Det skall prövas en dag nästa vecka :)

Johnsine

14.02.2009 kl.12:15

Oooooh! I dig!!! :D

Everydaylove

14.02.2009 kl.12:27

Oj det så godt ut!Jeg hater å bake,men dette får jeg prøve en dag. Skal ha selskap her 28. så kanskje jeg burde lage dette til da? hmmm....tror jeg jammen jeg skal....men akkurat nå orker jeg ikke. Vært syk:o( Snufs..

Everydaylove

14.02.2009 kl.12:31

Og nå så jeg at du hadde skrevet i bloggen min...så KOS! Ja OMG brukes i hytt og gevær om dagen,men i mine øyne er det fra NU av bare en betegnelse på omgangssyken... Fy flate så heslig det er altså! Men det gikk fort over da... DU hadde magekramper,hadde du ikke? Jeg har aldri opplevd maken jeg. Etter den ene runda føltes det som jeg hadde fått brokk!!! En hard klump øverst i magen som gjorde LITT vondt kan du si,men etter at ejg hadde strukket meg og bælja ut min smerte gikk det over. Takk gud!!Håper du får en deeeeeilig din med din så fantastiske vakre datter

kine

14.02.2009 kl.12:37

Lyst til og vinne tøffe solbriller, el solpass på 100kr? se her:)http://kinesdiv.blogg.no/1234601921_liker_du_og_sole_deg_.htmlhttp://kinesdiv.blogg.no/1234367426_konkurransen_du_ikke_.html

Leah

14.02.2009 kl.12:43

Mmmmh, foccacia er så utrolig godt!

Ida Kristin

14.02.2009 kl.13:29

focaccia er godt, men jeg klarer ikke lage selv..;P

Martine

14.02.2009 kl.13:36

... må innom bloggen din hver dag jeg :)

Ingrid

14.02.2009 kl.14:29

åh, mamma bruker å lage slik focaccia til meg. det er noe av det beste som fins :)

Seline

14.02.2009 kl.14:44

Focaccia er noe av det letteste å lage. Skal gå igang med et selv nå.Men skal ha soltørkedetomater og fetaost på...mmmm Kommer 3 vennepar av oss på tapas middag i kveld, så da må man jo ha litt godt brød til;)

Kie

14.02.2009 kl.15:58

Sånn vil jeg ha en gang hos deg, bare uten oliven! :D Jeg skjønner jo hvorfor jeg er så tragisk til å lage mat. Du bare tok all bake/matlagningstalentet og tenkte ikke på at noen kanskje kom etter deg og trente litt. :pNå skal jeg gå og varme litt fjordlandgrøt..hehe..

Mina

14.02.2009 kl.17:03

åjj, det så utrooolig godt ut!Jeg tror vi lagde noe som det på matlagingen på skolen en gang ogutifra det jeg hukser så VAR det godt og : D

Stine Elise

14.02.2009 kl.17:49

Hei Therese! Nå sier jeg ifra om en ny mammablogg ;) Fikk jenta mi o6. februar :)

Janne

14.02.2009 kl.18:55

Syns du er kjempeflink til å lage mat! Blir rent imponert av hva du gidder å gjøre ut av det. P.S. Sjekk referatet fra Nellys 90årsdag på bloggen til Kristine etterpå. Høres ut som om hun var i sin sedvanlig form vår godeste Nelly. Klem fra tante

lene

14.02.2009 kl.19:14

hei:) jeg er ikke så stor fan av oliven, har du noen anelse om hva annet jeg kan bruke i stedet? for dette så godt ut:)

Johnsine

14.02.2009 kl.19:33

Sånn. Da har jeg nettopp rotet sammen en deig, og har lagt den til hevings. Den ser ikke klok ut, men jeg håper det er riktig likevel. En god dæsj improvisering så blir alt så bra ;) Takk for oppskriften!

Thessa

14.02.2009 kl.23:56

Så kult at noen av dere har mekket deig:) Hvis man ikke like oliven eller soltørkede tomater i, kan man bare droppe det. Har spist det flere steder uten at dette nødvendigvis er i og det smaker godt likevel:)

Everydaylove

15.02.2009 kl.14:02

Kan man fryse ned slikt brød og ta det opp og tine det etterpå? Jeg er BLOND på kjøkkenet....Skal prøve å mekke dette i løpet av uka før jeg forsøker meg på å lage det til selskapet...

hilsus

17.02.2009 kl.11:05

mmm! dette såg godt ut. btw, sjekk ut siden vår da - ny konkurranse! kansje du har det som skal til :D

Ningi

03.07.2009 kl.14:17

ja den skal jeg prøve å lage nå med en gang .ennå det er 30 gr.ute .blir god til kylling salat i kveld ..ha en super helg

Bodil

18.07.2009 kl.20:40

Prøvde focaccia oppskriften din i dag :) Ble kjempe god den. Men du har skrevet 1,5 ss salt, regner med du mente ts?Jeg turte iallefall ikke ta ss. :)

Lena

05.08.2009 kl.20:39

det så SKAMGODT ut! Her skal det bakes!!!

mona

07.08.2009 kl.18:29

Hei, kjøpte ferdig oppdelte oliven, bare å helle av vannet og så svisj, i deigen:-)Obs har disse.

maria

09.09.2009 kl.22:27

NAM !

Kristin

14.09.2009 kl.12:45

Jeg skal ha tupperware-party denne uka. Skal servere pastasalat og ha foccacia ved siden av... oppskriften din så knall bra ut! jeg og driver alltid å leter gjennom mange oppskrifter før jeg bestemmer meg, men denne kom opp øverst på google, og jeg går for den! Supert at du har med bilder ;)

Torill

25.09.2009 kl.11:46

Har prøvd det og har blitt hekta. Nam nam

wimsalabim

16.10.2009 kl.13:57

er ferdig med brød nå og resultat er fantastisk :-)

Takk for oppskrift !!

W

Mirna

14.11.2009 kl.19:16

Hei du! Den ble litt for salt når jeg laget den.... Men ellers kjempegod..

Anette

11.12.2009 kl.15:58

Nå skal jeg bake! Tar utgangspunkt i din oppskrift. Men jeg skal gjøre noen endringer, som enten kommer til å bringe den på et nytt nivå eller ødelegge den helt. Jeg vil prøve å ta litt av den olivenlaken å erstatte den med litt mindre salt og vann. Så skal jeg ta MER olje! Jo mer olje jo bedre! Får se hvordan det går. Jeg skriver sikkert et innlegg om den i bloggen min, ta et kikk hvis du er interessert :)

Thessa

11.12.2009 kl.17:42

Ja litt mindre salt høres smart ut, for den er ganske salt:)

Lonejaman

30.12.2009 kl.12:15

Nam ! :-) mamma fulgte oppskriften din, brødet ble utrolig godt ! :)

tjukkebollefeita

31.12.2009 kl.16:24

mmmm, denne oppskriften har jeg prøvd flere ganger, og i dag skal den brukes til nyttårstapas :D

Petter Arnesen 22år Sandefjord

05.01.2010 kl.12:30

Er en ung herremann nettop nyutdannet...

Dette minner meg om fagprøven min..:)

Så flink du er...

Hiver meg over grytene å sarter med det same...

NAM NAM

Eline og Trine

10.01.2010 kl.13:31

Lagde focaccian din i går til hele folkehøgskulen, den var en hit. Jeg fikk kun en bit selv:) JEg linker dette innlegget ditt på siden min;)

Tom

15.01.2010 kl.21:54

Bare en liten kommentar. Jeg har tidligere bruk en annen oppskrift som har en morro vri. Ta ca 1 hvitløk rens fedd, stek dem i olivenoljen til feddene blir sprø / lys brun. Bruk fedd i deigen sammen med tomat og oliven, oljen brukes som nevnt her i oppskriften.

jeanette

13.02.2010 kl.19:38

Hei hei!

Vil bare si at dette er en fantastisk oppskrift som jeg har brukt mange ganger nå:-) Tusen takk!

Og takk for sist, jeg fotograferte deg for magasinet Mamma:-)

Hilsen Jeanette:-)

Thessa

13.02.2010 kl.22:05

jeanette: så bra, fint at den faller i smak:)

sillala

26.02.2010 kl.20:13

Står i ovnen nå! Men har stått lengre enn 30 min og ser ikke ferdig ut ennå. I Wonder why...

Pølsemakern

06.03.2010 kl.18:37

Skal prøve dette brødet i kveld, laget deiegn nå, blandet i litt rug og linfrø også jeg, mye hakka tomater, skal legge litt salatost fra gangstad gårdsysteri på toppen! Gleder meg!

tinetb

29.03.2010 kl.13:05

Dette må prøves =D

Drea

11.04.2010 kl.19:12

Nå har jeg ordnet foccacia etter denne oppskriften! ;) Forresten, du glemte å skrive at du må ha gjæren oppi på fremgangsmåten. :b

Thessa

11.04.2010 kl.20:01

Drea: så bra, håper det ble godt. Gjæren står på nr. 1, at den skal løses i vann:)

strong@hotmail.no

20.04.2010 kl.08:49

good woman

apples

20.04.2010 kl.20:26

Lette etter focaccia-oppskrifter på google og denne var den første jeg fant... og den som hørtes og så best ut! Skal prøves i morgen, takk for tips :)

04.05.2010 kl.16:14

Denne oppskriften er gull verdt for meg, fordi den rett og slett smakte himmelsk og var ekstremt enkel å lage! Takk!

Silje

29.05.2010 kl.19:47

Takk for fantastisk oppskrift! Virkelig, den ble utrolig vellykket. Fikk massse skryt, og hele langpanna ble spist opp i løpet av en halvtime :-)

Thessa

29.05.2010 kl.20:19

Så koselig å høre at den faller i smak:)

Irene

18.06.2010 kl.15:26

Super med flotte bilder og greier! Nå er deigen til heving! Gleder meg til å smake! God sommer! Hilsen fra Drammen ;o))

Terje

03.07.2010 kl.20:39

Fantastisk oppskrift :) (med 1,5ts salt ;) ) ble en minnerik grillkveld med kjæresten min :)

Solveig

24.07.2010 kl.17:16

dette høres innmari godt ut... kan det fryses??

mvh

Solveig

kristina erichsen

02.08.2010 kl.15:42

kjempegodt! er du fra drangedal?

Julie Maren

29.12.2010 kl.18:04

Moren min holder på å lage den akkurat nå :P

tayeb

16.01.2011 kl.12:20

i dag skal jeg lage 3 retter middag og lurte på hva jeg skulle ha som brød, og jeg har lagd mye brød gjnom tiden men denne så utrolig god ut :). skal lage den og nyte den. takk får tipsen :)

Hegeslilleboble

30.04.2011 kl.15:25

Denne lager jeg akkurat nå, takk for oppskrift! God helg!

Gudny

07.05.2011 kl.12:36

Har nettopp bakt etter denne oppskriften og jeg nyter virkelig en god focaccia nå, mens sønnen min lager seg 2 selv. Super godt og takker for en flott oppskrift. Denne kommer garantert å lages flere ganger :)

Tina Bullen Jensen

24.05.2011 kl.13:18

Tusen takk for oppskriften! Lager focaccia nå, for aller første gang :-) Gleder meg til resultatet!!

14.08.2011 kl.19:33

nam nam nam...!!!!!??<3

irene

04.09.2011 kl.09:59

Beste focaccia brødet jeg har laga !! :) Perfekt ble det :)

Julie

21.09.2011 kl.13:43

Da er brødet mitt i ovnen, gleder meg til å smake det. håper det blir like godt som ditt :P

Tove

30.10.2011 kl.08:08

Nå skal jeg teste om min focaccia blir like god som din. Tove

Karoline L. Rykkelid

01.12.2011 kl.14:13

Hei Hei! :)

Jeg kommer definitivt til å lage med solmodne tomater og oliven. Det gir sikkert en skikkelig god smak! Nå er det rett til butikken, og jeg er klar for å kose meg med Fucaccia under eksamensforberedelser! :D Takk!

Kristine

16.12.2011 kl.15:20

Da står deigen i ovnen - har aldri lagt fucaccia før så dette blir spennende ;)

Christina Chiang

17.01.2012 kl.14:02

Jeg har alledrede prvd meg på det IDAG og det er det enkleste baksten jeg har vært borti noen sinne!!! Tusen takk for oppskrift:)

Rune Gjerde

27.01.2012 kl.15:26

Da står min datter og herjer på kjøkkenet. Så er det bare å krysse fingrer og tær for at dette smaker like godt som det ser ut på bildene dine :) Takk for at du deler :)

Fredrich

07.12.2012 kl.20:57

Helt nydelig! Anbefaler å bruke enda mer olje i oppskriften.

Skriv en ny kommentar

hits