Undervurderte middager 1

Tenkte jeg skulle skrive om undervurdert middager fremover. Middag vi ofte tenker "ooooork" eller "sj" til, men som egentlig er veldig lette lage og som smaker veldig godt nr det kommer til stykket.

Det frste jeg skal skrive om er...... tam tam tam tam (fanfare):
FISKEBOLLER IHVIT SAUS!
Jeg har alltid vrt glad i fiskeboller, men av en eller annen grunn har jeg bare sluttet lage det (nr jeg tenker meg om erdet forresten fordi Bjrn ikke liker det). Anyway, vi lagde fiskeboller p fredag da Elena og Leonie var p besk, og i gr var det p'n igjen. Ariel digger det, og jeg digger det:)

Er du helt grnn p matlaging skal du fr oppskriften her:
Du trenger (til 3personer)
1 boks fiskeboller (se etter de grnne fra Vesterlen, de er de beste)
2 ss smr
1ts salt
4-5 dl. melk
2-3 ss mel
Poteter
Gulrtter

Fremgangsmte:
1. Sett p vann, s det koker opp mens du skreller poteter og gulrtter.
2. Del opp potetene og gulrttene i fr de legger dem i det kokende vannet (da gr det raskere)
3. Smelt smret i en dyp stekepanne og rr inn melet.
4. Hell p litt og litt fiskebollekraft fra boksen mens du rrer.
5. Hell deretter over 4-5 dl. melk mens du rrer. Stikkordet for punkt 4&5 er rr, rr, rr! Da slipper du klumper i sausen.
6. Salt og karri settes til etter eget nske. Har man sm barn kan man vente med dette til etter at maten er p tallerken.
7. Legg fiskebollene i sausen og la dem varmes i ca. 5 minutter. Da er som regel ogs potene&gulrttene ferdige.

Serveringstips: Kan serveres med sprstekt bacon eller rdbeter til. Begge deler er veldig godt:)
Elena liker godt brokkoli til, og skal du ha med det kan det kokes i samme kjele som de andre grnnsakene. Bare hiv de oppi litt senere, for brokkolien trenger ikke s lang koketid.

fiskeboller
(Bildet har jegrlig og redelig rappa fra nrk.no)

24 kommentarer

kristin hoyesen

05.11.2008 kl.09:05

he he, hrt den noen ganger.. Fr vel ta det som et kompliment.. holder meg vel lenger ung nr jeg blir eldre;PTakk for det:) Var jo koselig hre!!!

Madeleine

05.11.2008 kl.09:10

Det er super godt! Skjnner ikke hvorfor det er s mange som ikke liker det.. Kanskje jeg skal ha det som middag i dag:D

mia

05.11.2008 kl.09:21

Ja, det er godt. Lett lage er det ogs. Her er det ogs en som ikke liker det, s det blir lagd med lenger og lenger mellomrom...

05.11.2008 kl.09:38

mm nam!! et tips er ta i litt fiskekrydder i den hvite sausen, da blir den ENDA godere.. yummy!

Pernille

05.11.2008 kl.09:54

hvis du putter noen reker oppi ogs, s blir det alvorlig nam:)

Maria - Metalbarbie

05.11.2008 kl.10:14

Jeg spiser fiskeboller, det er bra for magen ^^Men kanskje ikke like bra nr jeg putter karri p. Godt da

:)

meg1980

05.11.2008 kl.10:27

fiskeboller er kjempegodt!! med masse baocon! og gresslk og karri p sausen!! nam!!

d

05.11.2008 kl.10:26

Fiskeboller i hvit saus er kjempegodt! (Jeg foretrekker hvit saus fremfor karrisaus som mange pleier ha). Kokte gulrtter og kokt blomkl til, er kjempegodt og gir ogs mer mat.For dem som gjerne vil slippe all rringen (sauslagingen), kan jeg anbefale Maizenna mel: Maizenna kan man tilsette i enten kald eller varm vske, og melet lser seg opp umiddelbart ved en rask omrring i vsken nr melet tilsettes. Garantert klumpfri saus uten den evinnelige rringen, og dessuten holder det med 1-2 minutters koking (nr man bruker hvetemel p gamlemten, m sausen koke i minst 5 minutter for f bort melsmaken).

Linn J

05.11.2008 kl.11:02

Fiskeboller er det beste jeg vet!!! :D Men med karrisaus :D

Synve :)

05.11.2008 kl.11:20

Fiskeboller i hvit saus er nam :D

Kathrine

05.11.2008 kl.11:38

Fiskeboller i hvitsaus er noe av det beste jeg vet, synd jeg er allergisk da. Nr jeg var liten brukte jeg spise fiskeboller i smug nr mamma glemte ta kasserollen fra bordet, l under vannspringen men munnen p vidt gap kjempe lenge etterp. Men desidert verdt det! ;) hehe

Renate

05.11.2008 kl.11:50

Fiskeboller er kjempegodt, men samboeren min liker det ikke :( Mannfolk alts!:p

The Teller

05.11.2008 kl.12:11

Skal du ha dette til smake ENN bedre s guffer du p med litt sprstekt bacon over.Det blir helt magisk.Ellers s har jeg en hyllest til en annen typisk norsk favoritt-rett p min blogg i dag.

Marita

05.11.2008 kl.12:18

S morsomt at du skrev om dette i bloggen akkurat i dag. Dette er nemlig dagens middag hos oss. Fiskeboller er nammis. :)

Madelena Helen

05.11.2008 kl.12:23

Fiskeboller er godt:)Min middag i dag oxo.Med din oppskrift:)

Oda

05.11.2008 kl.12:50

Fiskeboller er det beste jeg vet!!!

kontorjenta

05.11.2008 kl.13:17

Jeg var kjempe gla i fiskeboller og hvit saus med poteter da jeg var liten spiste masse og gofla i meg hehe men de siste rene har det liksom blitt fiskepudding i stede med hvit saus og poteter men er jo veldig godt det ogs:)og er jo ikke s langt unna:)

ainaem

05.11.2008 kl.13:42

Jeg er veldig glad i fiskeboller, jeg er bare s himla drlig p koke poteter. Haha.

JUNE

05.11.2008 kl.13:47

Jeg lager omtrent aldri middag, br skjerpe meg ;)

camilla

05.11.2008 kl.15:39

overaskende engasjerende innlegg om fiskeboller. her er mitt tips hvis du nsker en vri p fiskebollene:skjer fiskebollene i terninger og tilsett ferske rensede reker, hiv oppi de grnsakene du liker og bland. fyll varme terteskjell med blandingen . ( reker og fiskeboller skal jo ikke kokes..)

hanne

05.11.2008 kl.15:41

, n ble jeg sulten!! Et lite tips! Bytt ut kokte gulrtter med raspa gulrtter, det er knallgodt! Nam!

*Havfruen*

05.11.2008 kl.16:05

Mitt frste forsk p lage middag, i en alder av 7 r, var med fiskeboller.Jeg skulle overraske min mor med ferdig middag til hun kom hjem fra jobb og mente at fiskeboller var jo lettvint.Enden p visa...Mamma kommer hjem til et ryklagt hus, lille meg str med trer i yene og nr min mor spr hva som hadde skjedd s roper jeg ut:SAUSEN VIL IKKE BLI HVIIIIITTTTi min enkle 7rige verden s var det bare helle boksen med mat i kasserollen, vet du... Og vips s var det middag..Den gang ei !I voksen alder blir det kun fiskeboller til middag nr min bedre halvdel er ute reiser..For, som han sier: Det e itj mnneskemat herra her.God middag, alle sammen ! c",)

Joakim Svingerud

05.11.2008 kl.16:09

jassja!? S du kommer her tror du bare kan rappe bilder fra nrk ute tillatelse, huh? For en frekkhet, dette blir rapportert!Lol, jeg har leia^^

Joakim Moen

04.10.2009 kl.00:16

Prv muskat istedet for karri, funke bra det .. Personlig s bruke muskat og finhakket lk i sausen.

Skriv en ny kommentar

hits