Undervurderte middager 1

Tenkte jeg skulle skrive om undervurdert middager fremover. Middag vi ofte tenker "ooooork" eller "æsj" til, men som egentlig er veldig lette å lage og som smaker veldig godt når det kommer til stykket.

Det første jeg skal skrive om er...... tam tam tam tam (fanfare):
FISKEBOLLER I HVIT SAUS!
Jeg har alltid vært glad i fiskeboller, men av en eller annen grunn har jeg bare sluttet å lage det (når jeg tenker meg om er det forresten fordi Bjørn ikke liker det). Anyway, vi lagde fiskeboller på fredag da Elena og Leonie var på besøk, og i går var det på'n igjen. Ariel digger det, og jeg digger det:)

Er du helt grønn på matlaging skal du får oppskriften her:
Du trenger (til 3 personer)
1 boks fiskeboller (se etter de grønne fra Vesterålen, de er de beste)
2 ss smør
1ts salt
4-5 dl. melk
2-3 ss mel
Poteter
Gulrøtter

Fremgangsmåte:
1. Sett på vann, så det koker opp mens du skreller poteter og gulrøtter.
2. Del opp potetene og gulrøttene i før de legger dem i det kokende vannet (da går det raskere)
3. Smelt smøret i en dyp stekepanne og rør inn melet.
4. Hell på litt og litt fiskebollekraft fra boksen mens du rører.
5. Hell deretter over 4-5 dl. melk mens du rører. Stikkordet for punkt 4&5 er rør, rør, rør! Da slipper du klumper i sausen.
6. Salt og karri settes til etter eget ønske. Har man små barn kan man vente med dette til etter at maten er på tallerken.
7. Legg fiskebollene i sausen og la dem varmes i ca. 5 minutter. Da er som regel også potene&gulrøttene ferdige.

Serveringstips: Kan serveres med sprøstekt bacon eller rødbeter til. Begge deler er veldig godt:)
Elena liker godt brokkoli til, og skal du ha med det kan det kokes i samme kjele som de andre grønnsakene. Bare hiv de oppi litt senere, for brokkolien trenger ikke så lang koketid.

fiskeboller
(Bildet har jeg ærlig og redelig rappa fra nrk.no)

24 kommentarer

kristin hoyesen

05.11.2008 kl.09:05

he he, hørt den noen ganger.. Får vel ta det som et kompliment.. holder meg vel lenger ung når jeg blir eldre;PTakk for det:) Var jo koselig å høre!!!

Madeleine

05.11.2008 kl.09:10

Det er super godt! Skjønner ikke hvorfor det er så mange som ikke liker det.. Kanskje jeg skal ha det som middag i dag:D

mia

05.11.2008 kl.09:21

Ja, det er godt. Lett å lage er det også. Her er det også en som ikke liker det, så det blir lagd med lenger og lenger mellomrom...

05.11.2008 kl.09:38

mm nam!! et tips er å ta i litt fiskekrydder i den hvite sausen, da blir den ENDA godere.. yummy!

Pernille

05.11.2008 kl.09:54

hvis du putter noen reker oppi også, så blir det alvorlig nam:)

Maria - Metalbarbie

05.11.2008 kl.10:14

Jeg spiser fiskeboller, det er bra for magen ^^Men kanskje ikke like bra når jeg putter karri på. Godt da

:)

meg1980

05.11.2008 kl.10:27

fiskeboller er kjempegodt!! med masse baocon! og gressløk og karri på sausen!! nam!!

d

05.11.2008 kl.10:26

Fiskeboller i hvit saus er kjempegodt! (Jeg foretrekker hvit saus fremfor karrisaus som mange pleier å ha). Kokte gulrøtter og kokt blomkål til, er kjempegodt og gir også mer mat.For dem som gjerne vil slippe all røringen (sauslagingen), kan jeg anbefale Maizenna mel: Maizenna kan man tilsette i enten kald eller varm væske, og melet løser seg opp umiddelbart ved en rask omrøring i væsken når melet tilsettes. Garantert klumpfri saus uten den evinnelige røringen, og dessuten holder det med 1-2 minutters koking (når man bruker hvetemel på gamlemåten, må sausen koke i minst 5 minutter for å få bort melsmaken).

Linn J

05.11.2008 kl.11:02

Fiskeboller er det beste jeg vet!!! :D Men med karrisaus :D

Synøve :)

05.11.2008 kl.11:20

Fiskeboller i hvit saus er nam :D

Kathrine

05.11.2008 kl.11:38

Fiskeboller i hvitsaus er noe av det beste jeg vet, synd jeg er allergisk da. Når jeg var liten brukte jeg å spise fiskeboller i smug når mamma glemte å ta kasserollen fra bordet, lå under vannspringen men munnen på vidt gap kjempe lenge etterpå. Men desidert verdt det! ;) hehe

Renate

05.11.2008 kl.11:50

Fiskeboller er kjempegodt, men samboeren min liker det ikke :( Mannfolk altså!:p

The Teller

05.11.2008 kl.12:11

Skal du ha dette til å smake ENNÅ bedre så guffer du på med litt sprøstekt bacon over.Det blir helt magisk.Ellers så har jeg en hyllest til en annen typisk norsk favoritt-rett på min blogg i dag.

Marita

05.11.2008 kl.12:18

Så morsomt at du skrev om dette i bloggen akkurat i dag. Dette er nemlig dagens middag hos oss. Fiskeboller er nammis. :)

Madelena Helen

05.11.2008 kl.12:23

Fiskeboller er godt:)Min middag i dag oxo.Med din oppskrift:)

Oda

05.11.2008 kl.12:50

Fiskeboller er det beste jeg vet!!!

kontorjenta

05.11.2008 kl.13:17

Jeg var kjempe gla i fiskeboller og hvit saus med poteter da jeg var liten spiste masse og gofla i meg hehe men de siste årene har det liksom blitt fiskepudding i stede med hvit saus og poteter men er jo veldig godt det også:)og er jo ikke såå langt unna:)

ainaem

05.11.2008 kl.13:42

Jeg er veldig glad i fiskeboller, jeg er bare så himla dårlig på å koke poteter. Haha.

JUNE

05.11.2008 kl.13:47

Jeg lager omtrent aldri middag, bør skjerpe meg ;)

camilla

05.11.2008 kl.15:39

overaskende engasjerende innlegg om fiskeboller. her er mitt tips hvis du ønsker en vri på fiskebollene:skjer fiskebollene i terninger og tilsett ferske rensede reker, hiv oppi de grønsakene du liker og bland. fyll varme terteskjell med blandingen . ( reker og fiskeboller skal jo ikke kokes..)

hanne

05.11.2008 kl.15:41

Å, nå ble jeg sulten!! Et lite tips! Bytt ut kokte gulrøtter med raspa gulrøtter, det er knallgodt! Nam!

*Havfruen*

05.11.2008 kl.16:05

Mitt første forsøk på å lage middag, i en alder av 7 år, var med fiskeboller.Jeg skulle overraske min mor med ferdig middag til hun kom hjem fra jobb og mente at fiskeboller var jo lettvint.Enden på visa...Mamma kommer hjem til et røyklagt hus, lille meg står med tårer i øyene og når min mor spør hva som hadde skjedd så roper jeg ut:SAUSEN VIL IKKE BLI HVIIIIITTTTi min enkle 7årige verden så var det bare å helle boksen med mat i kasserollen, vet du... Og vips så var det middag..Den gang ei !I voksen alder blir det kun fiskeboller til middag når min bedre halvdel er ute å reiser..For, som han sier: Det e itj mænneskemat herra her.God middag, alle sammen ! c",)

Joakim Svingerud

05.11.2008 kl.16:09

Åjassåja!? Så du kommer her å tror du bare kan rappe bilder fra nrk ute tillatelse, huh? For en frekkhet, dette blir rapportert!Lol, jeg har leia^^

Joakim Moen

04.10.2009 kl.00:16

Prøv muskat istedet for karri, funke bra det å.. Personlig så bruke æ muskat og finhakket løk i sausen.

Skriv en ny kommentar

hits